380 motorun 220ye çevrilmesi

balkanlar

Üye
Katılım
16 Haz 2013
Mesajlar
12
Puanları
1
5 hp motoru yıldız üçgen bağlamadan çalışır mı yük çekme asansör motorlarında 380 motoru 220 ye çevirsek negibi zararı olur
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Motorun etiketini görmeden bu konuda yorum yapılamaz ; bazı motorlarda yıldız ; bazılarında üçgen ; bazılarında yıldız üçgen bir arada bulunur ; bu sembollere ve karşısındaki gerilim değerlerine bakmak gerekir ; yoksa keyfime keder geldi ben şu gerilimde çalıştırayım şu motoru derseniz motoru kucağınıza alıp tamircinin yolunu tutarsınız :)
 
güçten %30 verim kaybı da cabası forumda bir aratın
 
5 hp motoru yıldız üçgen bağlamadan çalışır mı yük çekme asansör motorlarında 380 motoru 220 ye çevirsek negibi zararı olur
Pratikte 5,5kW dan sonraki motorlar yıldız üçgen yol verilir olarak bilinirler, bunun sebebi motorlar kalkış anında nominal akımlarının yaklaşık 6 kat civarında şebekeden akım çekerler. Yıldız başlaması ile çekilen akım üçgen bağlamada oluşacak akımın yaklaşık üçte birine tekabül eder. Şimdi her ne kadar etikete bakmış olmamız gerekirse de 5 hp motor yaklaşık 3,75 kW eder yani direk yol verilebilir yani direk üçgen ile başlatılabilir.
Asansör motorları 3 fazlı asenkron motorlardır. 3 fazlı bir sistemi tek fazlı çalıştırabilirsin ancak bu gerilim motor yüklü durumdayken çalışmasını kaldıramaz ve fazla akım çekeceğinden sigorta atar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst