36 volt adaptör ile rezistans teli ısıtmak ?

tarik01

Üye
Katılım
8 Kas 2014
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba arkadaşlar bu konularda pek bir bilgim yok aşağıdaki linkte videoda gösterileni yapmaya çalışıyorum amacım rezistans telini biraz ısıtıp strafor parçalarını kesmek. Elektrikçiden bir adaptör aldım ölçtürdüm bir teli 36 bir teli 24 volt veriyor. ona göre bağlayacağım telleri ayarladı. nalburdan burgu burgu olan rezistans teli aldım açtım uçlarına bağladım ama tel ısınmadı. sonra 36 volt akım veren uca bağladım ondanda bir şey olmadı straforu kesmiyor. Oysaki videoda ki arkadaş 12volt ile yapıyor bu işlemi acaba benim tel mi kalın geldi çok mu uzun yaptım doladım ondan mı oldu. kontrol kalemi ile tele dokunduğumda elektrik var gözüküyo ama ısınmıyor.

yapmaya çalıştığımın videosu bu

ne yapmam gerekir acaba bir fikir verebilir misiniz.?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Voltdan ziyade amper önemli 2A ve üzeri olan adaptör bak, birde telin boyutu ne, çok uzunsa beklediğin etkiyi göremezsin vidyodaki kadar ise tamam.
 
anladım adaptöre baktım üzerinde 240v-1A yazıyor dediğiniz gibi 2A değil çıkma bir yazıcı adaptörü peki aldığım tel biraz kalın gibi daha ince bir tel alsam bu adaptörle verim alabilir miyim. ?
 
Aldıgınız rezıstans, muhtemelen soba rezıstansıdır, ve 1 kw. cıvarında elektrik gücü bulunur. Yanı, 1000watt /220 volt = 4 amper cıvarında akım ceker.Sizin adaptör ise 24 volt X 1 amp. = 24 watt gücündedir.

İş emnıyeti yönünden, düşük gerilim olarak 24 volt kullanmanız idealdir. Bu durumda.yaklaşık 220 volt giriş, 24 volt cıkıs gerilim ve 250 VA degerınde trafo kullanın.Elinizdekı rezıstansı önce yarı uzun lukda kesın, 24 volt verın, arzu ettıgınız ısınma ve kesme sonucunu alana kadar deneme yapın , ama bir elektikçi arkadasa telin cektiği akımı ölçtürün, bu 9- 10 amperi geçmemelıdır.
KUllandıgınız telin kesın çap ve güç degerlerını bılmediğimizden kesın uzunluk mıktarını veremeyız.
 
Videoda 12 volt adaptör ile yaptığını söylüyor. Rezistans teliniz kalın ise adaptörünüzün gücü yetmiyor olabilir. Rezistan bağlı iken ve gerilimi ölçün 36 volttan aşağı düştüğünü göreceksiniz. Düşmüyor ise tel boyunuz uzundur gerilim düşük kalıyor. Adaptörünüzün bir ucunu rezistansın bir ucuna sabitleyin rezistans gergin durumda iken adaptörün diğer ucunu rezistansın ucundan başlayarak sabit uca doğru doğru temas ettirerek yaklaştırın. Isınmanın yeterli olduğu yeri tespit edin ve gerilimi ölçün düşmüyorsa adaptörünüz yeterlidir kullanabilirsiniz.
 
1000 watt rezıstans buyuk ıhtımalle kullandığın rezistans 1000 watt rezistanstan 30 cm kes bir ucunu sabıt bağla dığer ucuna bır yay bağla normalde kapalı yay rezistansın uçlarına 24 volt ver rezistans ısınacaktır fazla ısınırsa voltajı duşur isinma az olursa yükselt
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,036
Kullanıcılar
449,809
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst