3308 sayılı kanun'un geçici 1. maddesine göre

aponal

Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
223
Puanları
1
Yaş
46
* 3308 sayılı kanun'un geçici 1. maddesine göre doğrudan kalfalık sınavına katılarak belge almış olanlar;



a) Çıraklık eğitimi süresi 2 yıl olan mesleklerde çalışanlar 7 yıl,



b) Çıraklık eğitimi süresi 3 yıl olan mesleklerde çalışanlar 8 yıl,



c) Çıraklık eğitimi süresi 4 yıl olan mesleklerde çalışanlar 9 yıl



meslekleri ile ilgili işlerde çalıştıklarını Geçmiş hizmetleri belgelendirme formu ile belgelendirdiklerinde, kalfalık belgesini almaya hak kazandıkları dönemden sonra açılacak ilk ustalık sınavına alınırlar. (Kanun'un Geçici 1 inci maddesinden yararlanıp doğrudan kalfalık sınavına giren ve başarılı olarak ustalık sınavına başvuranların, yukarıda belirtilen süreler kadar mesleği ile ilgili bir işte çalıştığını, iş yerinden veya sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birinden alacakları belge ile belgelendirmeleri gerekir. 6/1/1998 tarihinden önce çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alınan mesleklerde, 6/1/1998 tarihinden sonrasına ait hizmetlerin sosyal güvenlik kuruluşlarından birine primlerin yatırılmış olduğunun belgelendirilmesi istenir. Bu durumda olanların başvurduğu ilde, mesleğinin çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alındığı tarih ile 6/1/1998 tarihi arasında 18 yaşını tamamladığı tarihten sonraki hizmetleri dikkate alınır.



6/1/1998 tarihinde veya sonrası bir tarihte çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alınan mesleklerde, mesleğin çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alındığı tarihten sonrasına ait olan hizmetlerin sosyal güvenlik kuruluşlarından birine primlerin yatırılmış olduğunun belgelendirilmesi istenir.)



* En az 3 yıllık bir mesleki teknik eğitim veren lise ve dengi okullardan 1985-1986 öğretim yılından sonra mezun olanlar doğrudan ustalık sınavlarına katılırlar. Önceki mezunlar doğrudan ustalık belgesi alır. (Elektrik tesisatçılığı 2. sınıf yetki belgesi de bu kapsamda değerlendirilir. Elektrik tesisatçılığı 1. sınıf yetki belgesi sahiplerine doğrudan ustalık belgesi verilir. Astsubay sınıf okulları mezunları ilgili genelge de dikkate alınarak bu kapsamda değerlendirilir.)




bu konu hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğim bi yer varmı nasıl bi yol takip etmeliyim

a) Çıraklık eğitimi süresi 2 yıl olan mesleklerde çalışanlar 7 yıl,



b) Çıraklık eğitimi süresi 3 yıl olan mesleklerde çalışanlar 8 yıl,



c) Çıraklık eğitimi süresi 4 yıl olan mesleklerde çalışanlar 9 yıl
bunlar doğrumu
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst