31 TL'ye Plakalar Değişecek! Yeni ağır kusurlar tablosuna uygunsuz plakalar Ağır Kusur'lu olacak!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
fM3Bf.png


2017 Yılı Araç Muayenesi Kusurlar Tablosu Yayımlandı

2017 yılı araç muayeneleri kusurlar tablosuna göre yönetmeliğe uygun olmayan araç plakaları ağır kusur kapsamına alındı. Plakalar 32 TL karşılığında değiştirilebilecek. İşte detaylar ve tüm tablo verileri.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2017 yılı araç muayenesi kapsamında geçerli olacak kusurlar tablosu yayımlandı. En önemli dikkat çeken ayrıntı plakalara getirilen standart. Yönetmeliğe uygun olmayan plakalar artık ağır kusur olarak işlem görecek. 3 Temmuz 2017 itibarıyla bu tablodaki kusurlar geçerli olacak.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın tarafından yapılan açıklamada özellikle Hızlı Geçiş Sisteminde HGS yanlış okumadan dolayı cezai işlemlerin bulunduğu, rakamlar arasında yer alan vidaların, yazıların silik olması, yazıların koyu veya italik olmasından dolayı sıkıntılar yaşandığı belirtildi.

Bu şekilde standart dışı tüm plakalar ağır kusur kapsamına alınacak. Plakaların da değişmesi için TŞOF tarafından cüzi bir miktar alınarak değişim sağlanacağı açıklandı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından kayıt ve tescil bürolarında 31 TL karşılığında plakalar 10 dakikalık bir işlemin ardından değiştirilebilecek.

Karayolu Trafik Kanununda yer alan tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre genişlik ve 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların araç muayenesinden geçemeyeceği ve ağır kusur olarak işleme tabi tutulacağı belirtildi. 03 Temmuz 2017 tarihinden itibaren uygulanacak kusurlar tablosu için aşağıdaki linki tıklayın.
http://www.mymemur.com.tr/d/file/2017-yili-kusur-tablosu.pdf
Alıntıdır. Kaynak:
http://www.mymemur.com.tr/2017-yili-arac-muayenesi-kusurlar-tablosu-yayimlandi-87316h.htm
 
ön plakası olmayanların bahanesi plakanın boyutu büyük arabanın tipini bozuyor şimdi ne derler?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst