31,5-31,5 Regel Trafo Gerilim Dalgalanmasını Önler mi?

DinTOR

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
241
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar organize sanayi bölgemizde gerilim sürekli dalgalanıyor bu dalgalanma firmalarımızı olumsuz yönde etkiliyor bu etkiyi ortadan kaldırmak amacıyla 31,5 kv tan 31,5 kv a yaklaşık 25 er MVA lık iki regel trafoyu iki ayrı fidere taktırsak 19 kademeli, işimizi görürmü? ( olursa trafo kayıpları % kaç olur )
Trafo üreticisi kesinlikle sorununuz kalmaz diyor ama sizin görüşünüzüde almak istedim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Regel trafolarda,sık kademe değişimi yapılması uygun değildir.Regel trafonun,güç kayıpla-
rında bir farklılık yoktur.Sürekli dalgalnma olan yerlerde,regel trafo çözüm değildir.Çok kısa
sürede,kontak sorunu yaşarsınız.
 
sevgili arkadaşım Regel trafolar yeni piyasaya giren trafolar. dalgalanmayaı süspanse ettiği söyleniyor ama bunu en iyi yıldırımı bol veya dengesiz yük çeken alıcı firmalardan öğrenmek en doğrusudur. 25 MVA az para deği 250000 civarı fiyatı bunun yerine tübitakkın forum sitesinden otokop. haında bilgi alsan. çok doğru olacağına inanıyorum. TÜBİTAK tan nadir bey var Doçent kendisi kompanzayon sisteminde çok başarılı bir arkadaş....
Saygılar.....
 
Gerilim dalgalanmasının sebebleri iyice araştırılırsa,gereksiz masrafın önüne geçileceğini düşünmekteyim.2 adet 25 MVA trafo dediğiniz olay o kadar basite indirgenecek bir çözüm değil.Üreticilere bakarsanız zaten her eve bir trafo şart.Saygılar...
 
12,5 MVA regel trafoyu 1984-1990 yılları arasında ( çok yeni birşey değil yani ) kullandık.
Görüşlerimi,buna dayanarak söylemiştim.
 
Anlaşılan regel trafo yaptırsak bile sorunlarımız bitmeyecek ve belki dahada artacak.
Dalgalanma çevremizdeki santrallerin aç-kapa işlemleri neticesinde oluyor genelde bazen gerilimde düşüyor teiaş baya ilgileniyor sağolsunlar manuel kademe ayarı yapıyorlar gerilimi sabitlemeye uğraşıyorlar ama anlık ulusal değişimlerden mutlaka etkileniyoruz sanayici bıktı. Başka bir çözümü varmı dalgalanmanın?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst