30 kw monefaze isitici kontrolÜ

Katılım
30 Tem 2007
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar.benim bulunduğum bölgede 3 adet cam mozaik fabrikası var bunların güç oranları aşağı yukarı aynı 2 tanesi ısıtıcıları kontaktör şalter vs. ile devreye alıyor 1 tanesi ise semikron marka üç adet tristör ve bunlara bağlı olan kartlar ile çalıştırıyor netice süper.aynı sistemi bende kurmak istedim fakat bulunduğum yerde bu tip malzemeler mevcut değil ist.izmir vs gibi yerlerdeki firmalarla görüştüm kimi çalışma prensibi hakkında bilgi veremiyor çoğuda ya tristörü bulamıyor yada kartları.eğer bu konu hakkında daha önce bi çalışması yada bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum.tşkkrlr.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
haklısın fakat bahsettiğin ssr üzerinden 60-65 A geçebilir diye biliyorum.buda rezistansı 3 e bölmemi gerektirir.istediğim madem bunun 200-250 A Lik olanları var neden onları bulamayalım.eğer bu konu bi aydınlığa kavuşursa eminim bi çok arkadaşın da faydasına olucak.
 
kontaktor ,ssr ve trıstorlu kontrol dedıgın kıyıcı sıstemı ve sıcaklık kontroloru ole bunu basarabılırsın.
kombınasyon olusturman lazım
senın ıcın hangı fırın sıcaklıgı hassas olarak ayarlanması gerekıyorsa ona kıyıcı ve kontrolor devresı olustur
markayı burada belırtmem uygun olmaz ıstersen *********** adresınden ıstersen marka belirtebilirim.

ıyı calısmalar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
S.S.R'lerin bir pürüzlü yanı var. Gerilim dalgalanmaları, ısıtıcı oluşan kısa devreler den çabuk etkilenen ve tabiri yalnış kullanmazsam delinen(sürekli kapalı devre) malzemeler. Sıcaklık denetleyicilerini sayısal(dijital) olarak yapmak faydalı ama güç devrelerini hele de ısıtıcın tek faz ise bürük güçteki kontaktörden faydalanmanı ayrıca da kontaklara ark söndürücü bağlayarak da kontakların daha verimli olması sağlanabilir. Bunu buraya şu nedenle yazdım ben de plastik enjeksiyonu yapan bir yerde çalışmıştım. yeni makinelerdeki S.S.R ler çıtır çıtır arızalanıyordu 40 senelik makinaların kontaktörleri ise çatır çatır çalışıyordu :)
 
orhan gökmen Arkadaşım ********* adresine sana ulaşabileceğim bilgileri ver konuda yardımcı olayım .bu işi yapıyorum.mozaik fabrikalarına.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam,

50A'lik SSR'ler ve enfraruj rezistanslarla 100 kw'lık ısı kontrolü yapıyoruz. PLC ve ekran ile çeşitli noktaları kontrol ediyoruz bir sorun yok. En kolay yöntem rezistansı parçalara ayırıp mikrokontrolör içeren PID'li ısı kontrolörü ile küçük bir panoda işi halletmek ;)

Analyzer
 
ben de dogangun arkadaşıma katılıyorum bizim ssr ler küçük güçte ama kontaktörler çok daha uzun ömürlü ssr ler kısa devre ve gerilim dalgalanmalarına dayanmıyor.ben daha hiç kontaktör değiştirmedim ama ssr onlarca değiştirdim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst