30 adet 5mm Mantar LED pil yerine USB kablo ile güç besleme

Ozkan_0

Üye
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba. Bir maket çalışmam var .LaFerrari sports car modelini yaptım ve cam ile çerçeveleyeceğim altına da mantar ledler ile hoş bir ışıklandırma yapmak istiyorum. 30 mantar ledi paralel bağladım fotoğrafta gördüğünüz gibi kaba taslak ne yapmaya çalıştığımı gösterdim. Bu devreyi pil yerine USB kablo ile ya telefon şarz aleti ile ya da bilgisayarımın kasasındaki usb çıkışlarıyla güç beslemesi yapmak istiyorum. Bu mümkünmüdür ? Fazla masraf çıkarmadan sürekli yanabilecek bir devreye ihtiyacım var (led sayısını 20 ye veya 15 e düşürebilirim USB ile güç beslemesi olmaz ise bu devreyi aynı şekilde yapmayı planlıyorum pil sayısını paralel bi şekilde arttırarak led parlaklığını arttıracağım)
Dediklerimde veya yöntemlerinde yanlışlar olabilir fazla bi elektronik bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim :) teşekkürler
Screenshot_457.png
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hocam usb şarj aletinin gücü yeter, (bilgisayar usb soketi yetmez) fakat seri bağladığınız direnç akımı düşürecektir ledleriniz oldukça kısık yanacaktır. Direncin değerini düşürüp watını yükseltirseniz çalışır. 15 ohm 5 wattlık bi direnç bağlayın (20 led için) 20 ohm 5watt (15 led için) 10ohm 5 wat (30 led için)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst