3 lü prizin toprak hattında da kontrol kaleminin daha az yanması

Prizde kontrol kalemiyle fazı kontrol ederken diğer elinin bir parmağını toprak bağlantısına dökün, kalemin ışığı çok artıyorsa bir bağlantı vardır, ışık şiddetinde değişiklik olmuyorsa toprak bağlantısı boştadir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Toprak hattına dokunarak ölecekse zaten o evi hemen boşaltsin
 
Elektriğe bulaşalı 32 yıl geçti o kadar çok şey yaşadım ve gördüm ki ! Gerçekten roman olur. O yüzden bir elinle kontrol kalemini faza sok diğer elinle toprak terminaline dokun gibi tehlikeli önerilerde asla bulunmam bu işlerin vebali var.
Sonuç olarak bu işlere el atabilmek için asgari şartlar var bunlar yoksa hiç ellemeyin elektrikçi çağırın demek lazım.
Evinde en azından 10tl lik bir ölçü aleti ve bunu kullanabilecek bilginiz yoksa elektrikçi çağırın herkes işini yapsın meslektaşımızda ekmek yesin diyelim ve konuyu kapatalım.
 
ığdırda ikamet ediyorum burada elektrikçi yok malesef. (ayrıntı bilmeyen hurafelerle iş görenler) bir ara yolunuz düşerse anlarsınız.
 
Aynı sorunu bende yaşadım ve sorunun üçlü prizde ki kablonun ısıtıcıya bağlıyken yüksek amper çekmesi sonucu kablonun eriyerek fazın toprağa yapıştığını fark ettim. Başka bir üçlü de deneyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst