3 kw a kadar olan motorları monofaze ile çalıştırabilir miyim?

canerland

Üye
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
506
Puanları
6
3 kw kadar olan motorları tek faz 220 v ile çalıştırabilir miyim.Bağlantıyı nasıl yapmam lazım.Sonuçta elimizde faz ve nötr var.Kondansatör kullanmam mı gerekiyor kullanırsam bunun değeri ne olmalıdır mesele 1 kw için
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
teorikte evet calıştırıla bilir ama tecrübeyle sabit piyasada verimli şekilde calışmıyor güc düşüyor ve arızlar bitmiyo
 
slm
çalıştırabilirsin tabiki.motor klemensinin R S T girecek uçlarının R S arasına kondansatör S T arasınada 220 V enerji verdiğinde motor çalışır fakat gücü 1/3 oranında düşer ve fazla yüke gelmez motoru riske atmış olursun yanabilir.kondansatör değerini tam olarak bilemiyorum kusura bakma
kolay gelsin
 
Mesaja cevap verdiğiniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.Anlaşılan verimli çalışmayacak.
 
slm evt çalışır hemde verimli bir şekilde çift kondasatörlü start ve daimi kondasatörle ben çırakken ustam kendi hesaplamalarıyla bir çok kez yapıp sattı ama kaydı bende yokk keşke olsada paylaşsam kimseyede vermiyorduu:) ama çalıştığıını ve verim alındığını söyleyebilirim bide sadece 3 ve dört kw motor statorlaarından oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst