3. Kablo çekilemiyor 2 avize hattı, kablosuz anahtar veya modul röle tavsiye (şemalı)

acemixer

Üye
Katılım
14 Ocak 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
38
oda aydınlatma planı.jpg

merhabalar. yukarıda verdiğim şema salondaki aydınlatma sisteminin şuanki halidir.
elektirikçi hatası nedeniyle borulardan 3. kabloyu çekemediğimzden komutator veya tavana led trafo vb şeyler kuramıyorum. tavanın kırılmasını önerdiler hem masraf hemde pisliği nedeniyle KABLOSUZ ANAHTAR çözümü arıyorum buna göre :

anahtarı duvara uygulandığında her iki avizenin ucuna 2 kablo üzerinden elekritik devamlı gelecek. röle veya devre gelen elektiriği 4 lü/3lü avizeye fonksiyona göre dağıtacak.

böyle bir sistem var mı ? nerden ulaşabilirim ? önerilerinizi bekliyorum. topyekün başka bir öneriniz var ise açığım. mağduriyetim sayesinde başka insanlarında sorunlarına çare olunacağını düşünüyorum. yaratıcı fikirlerinize herzamanki gibi güveniyorum.

teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba sorun çözüldümü bilmiyorum
Sizin için tek çözüm yine kumandalı anahtar her hangi aydınlatmayı üç ayrı
Tuşla açıp kaparsınız Buda mevcut
Çata marka var piyasada


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler ancak çata gibi kumandalı ürünler hiç uygun değil benim için. zira ne estetik ne de 2 tane kumanda ayrı ayrı kullanabilirim. mutlaka bir ışık anahtarı şeklinde açılmalı. burada da akıl verecek yoksa nerde bulurum bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst