3 Halkalı trafo sembolü nedemek?

anexi256

Üye
Katılım
1 Ocak 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Bugün bir yerde 31,5k dağatım projesinde 3 halkalı 2 trafo sembolüne rastladım. İki paralel trafo ile bir yük besleniyor lakin sembolleri 3 halkadan oluşuyor, bunun anlamı nedir?

Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
3 sargılı trafo demek
 
34,5 KV trafonun sekonder kısmı çift çıkışlıdır.Santralımızda 34,5 kv giriş 6kv ve 0,4 kv çıkışlı trafolarımız mevcuttur. 6kv lar ile 0,4 kv lar kendi aralarında paralel çalışır.Yedekli olarakda çalışır.Bazı yerler içinde çift trafo kullanmaktansa maliyet düşürmek için çift çıkışlı trafo olarak tercih edilir.Tersiyer sargı fikrine katılmıyorum.Hayırlı işler......
 
Evet arkadaşların da belirtmiş oldugu gibi çift çıkışlı TR dir muhtemelen cıkısların biri D biride Y olabilir ,eger bu sekilde ise yuksek guclu suruculeri beslemek için desing edilmiştir harmonikleri sönumlemek için . 12 pulse surucu beslemeleri bu TR ler ile yapılır hatta sizin tabirinizle 4 yuvarlakla gosterilen 3 çıkışlı TR lerde vardır(18 pulse ) ama bunlar özel dizaynlardır. Emir Bey özet vermiş cevabı belki detayda sunabilir bizlere.
 
internette yaygın olarak bulunan J&P transformer book diye bir kitap var ingilizcesi olanlar için güzel bir kaynak tavsiye ederim. yine ABB transformer handbook da da kısa fakat faydalı bilgiler var. bunlara internetten ulaşabilmek mümkün. arkadaşların faydalanacakları kanaatindeyim
 
Bugün bir yerde 31,5k dağatım projesinde 3 halkalı 2 trafo sembolüne rastladım. İki paralel trafo ile bir yük besleniyor lakin sembolleri 3 halkadan oluşuyor, bunun anlamı nedir?

Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla...
trafo 12 puls tir veya 6 fazlı trafodur muhtemelen diğer trafonun bağlantı grubu berikinden farklıdır 12 faz elde edilmiş olup bir Frekans konvertörü üzerinden motor sürüyordur bu uygulamalar THD seviyelerini düşük tutmanın yollarından birisidir.
 
bir çıkışı yıldız, bir çıkışı açık üçgen gerilim trafosu da olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst