3 fazlı trafolu kaynak makinesi,

onur ahme

Üye
Katılım
6 Şub 2012
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
29
Konum
izmir
sa arkadaşlar bana 3 fazlı trafolu kaynak makinesinin bağlantı şeması lazım güç devresine bağlıcam bide bu 3 fazlı kaynak makinesinde doğrultma war mı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
http://eee.ktu.edu.tr/foyler/elektrik/uc.fazli.pdf

6 adet tristörle yapılan tam dalga doğrutma çıkışlı,ayarlı dc. akım çıkışı veren şema,üstteki pdf dökümanında bulunuyor.Yalnızca doğru akımı kullanarak kaynak işlemini yapacaksınız anladığım kadarıyla.6 adet tristör,ayarlı akım şiddeti için şarttır.6 adet diyot kullanılırsa akım sabit kalacak,ayarlanma(Kontrol) durumu olmayacaktır.Bu doğrutma şemasının prensibi otolardaki şarj dimamosunun devre şemasıyla(3 fazlı otomobil alternatörü) aynidir.Ortadaki noktalardan 3 faz ucu ayrı ayrı girerek,çıkışta tam olarak bir doğru akım alınabilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
bn bunu güç dewresinie bağlıçam bana bağlantı şeması warmı işte nsl oacalk normalde kaynak makinesinin bu trafo işte
 
tamam sağol
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,298
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst