3 Fazlı Motoru İleri Geri Yapan Devre Hakkında Yardım

isocino

Üye
Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
41
Selam arkadaşlar benim sorum 3 fazlı motora start verdiğimde 15 saniye ileri çalışıp durup 10 bekledikten sonra tekrar çalışıp 15 saniye geri dönecek ama sürekli olacak takii stop yapana kadar eger bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. şimdiden teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
15s ileri, 10s bekle, 15s geri, 10s bekle (periyodik) seklinde 4 zamanin var. Piyasada 2 fiziksel cikisi, rolelerin cekme ve bekleme zamanlari ayri ayri ayarlanabilen zaman rolesi var mi bilmiyorum. Ben boyle durumlarda ENDA nin ELC186R PLC sini kullaniyorum. Cok memnunum.
 
otomatik kumanda enstrumanları ıle yapılacak dersen bu çizimi deneyebilirsin
l2g0d.jpg
 
Hocam bu işi ENTES SM9 zaman rölesiyle rahatlıkla yapabilirsin
 
Motorun gücü ve milindeki yükün ataleti çok önemli. Motoru aksi yönde döndürmeden önce milini durdurmanız gerekiyor çünkü.
 
ENTES SM9 rölesinde devrede hata verdi. yanlışı nerde yaptım bilemiyorum...
 
Bekleme ve çalısma zamanları ayrı ayrı ayarlanan zaman rölelerı var. 4 zaman rölesi yerıne, bir ayarlı flaşörlü röle ile bu işlem biter.
 
Ben bu devreyi amerikali bir teknistyenin yaptini görmüştüm. Hatirladigim kadari ile 3 kontaktor ve 3 olmasi lazim zaman rolesi kullanmisti. Ilginiz icin tesekkurler. Entes sm9 roleyle deneme yapacam sonucu yazarim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst