Sigotadan sonra.
Bir elektrik panosunda Kaçak Akım Rölesi ana sigortadan sonra takılır panoyaKonuyla alakalı bir çok başlık okudum ama soruma cevap bulamadım maalesef, hortlatacak en yakın tarihli olarak da bu başlığı gördüm.
3 faz bir havuz motorum var ve panosunda termik, kontaktör, faz koruma ve sigortalar var.
Ben bu panoya insan güvenliği için KAKR takmak istiyorum, KAKR montaj sırası nerede olmalı?
En sonda, termik ile motor arasında mı? Yoksa daha farklı bir yerde mi?
Saygılar, teşekkürler.
Yeni başlık açmaktansa konuyu hortlatayım dedim. Şantiye sahasında ana panodan kaynak makinesine yaklaşık 30mt 3 faz ve toprak hattı çektik. Bu arkadaşlar hava soğuk olduğu için semaver de çalıştırmak istiyorlar. bu durumda monofaze yük olduğu için kaçak akım atacaktır. Ana Panodan 30 mt uzaktaki bu yere Hem nötrsüz 3 fazlı kaynağı çalıştırmak hem de monofaze yük çalıştıracak şekilde nasıl bir çözüm üretebiliriz?
monofaze + 4 pin trifaze içeren kauçuk 3.lü grup priz işimizi görür mü? buna 3 faz+nötr+toprak bağlanıtsını yapıp çalışma alanında hem kaynak hem monofaze yükü kaçak akım attırmadan ( kaçak yoksa tabi ) çalıştırabilir miyiz?Merhaba, burada faz toprak arası alıcı bagladiginizda kaçak akım rölesi görevini yaparak devreyi açacaktır. Kabloda toprak yaptiginiz damarı nötr damarı yapın, koruma topraklama sini kaynak makinasına özel bir topraklama elektrodu irtibatı ile çozebilirsiniz.
monofaze + 4 pin trifaze içeren kauçuk 3.lü grup priz işimizi görür mü? buna 3 faz+nötr+toprak bağlanıtsını yapıp çalışma alanında hem kaynak hem monofaze yükü kaçak akım attırmadan ( kaçak yoksa tabi ) çalıştırabilir miyiz?
En mantıklı çözümü yukarıda büyük üstadlar söylemiş . Topraklama iletlenini nötr yapıp kaçak akımdan geçirin . Çalışma yerinize de kazık çakarak münferit topraklama yapın . Bu topraklamaya hem semaver hem kaynak makinesi irtibatlandırmasını yapın .monofaze + 4 pin trifaze içeren kauçuk 3.lü grup priz işimizi görür mü? buna 3 faz+nötr+toprak bağlanıtsını yapıp çalışma alanında hem kaynak hem monofaze yükü kaçak akım attırmadan ( kaçak yoksa tabi ) çalıştırabilir miyiz?