3 Fazlı Kaçak Akım Rölesi

prizdeki nötrün doğru bağlı olup olmadığını kontrol edelim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
monofaze bir pirize geldik nötürle topraklamayımı kısa devre edersek atacak, yoksa fazla topraklamayımı kısa devre edersek atacak hangisinde test edeceğiz ?
 
Arkadaşım sizin kaçak akım kotuma röleniz 3 faz 3 kutuplu ise tabiki atar. çünkü nötr üstünden akan akımı görmez ve kaçak olarak algılar. 3 faz+N sistem kullanıyorsanız 4 kutuplu kaçak akım rölesine ihtiyacınız var demektir.. yani monofazefaz üstünden çıkıp nötr üstünden geri dönen akımı de görmesi gerekmektedir.
başka sebep faz-nötr arası bağlayıp röleyi attıran 3 fazlı prizin nötr hattı röleden geçmiyor olabilir. bir bakın lütfen
 
bir şantiye panosunda 3 fazlı kaçak akım rölesi bulunmakta. bu panonun monofaze prizine seri bağlanmış 2 adet ampulü bağladığımızda kaçak akım rölesi atmıyor, trifaze prizine faz-faz olarak bağladığımızda yine atmıyor ancak trifaze prizin faz - nötr girişlerine bağladığımızda atıyor. bunun sebebi ne olabilir?

(monofaze prizine seri bağlanmış 2 adet ampulü bağladığımızda kaçak akım rölesi atmıyor)(trifaze prizin faz - nötr girişlerine bağladığımızda atıyor)trifaze prizin notr olarak adlandırılan kısmı kesinlikle topraklama
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst