3 fazlı elektronik sayaç bağlantı hatası ?

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Öneri Havuzunun ana sigortasırdan kapatın
Ve 30 mA kacak akim koruma sigortası bulunması gerektiğini
Havuzu kullanmadan önce kaçak akım rolesi testi yapın kışın kullanmayacak durumda iken ara sıra kontrolü yapın islevligini ve Sigortalarıda yapabilirsiniz bu işlemleri yaparken her ihtimale karşı eldiven bulundurmayi ve ölçü aleti vs gibi cihaz sahibi olursaniz mükemmel olur

Yukarıda otmeli ve ışığı yanan enerji gösterdiğini foto verdiğim cihaz tam güvenli değildir bilgilerinize
Frekans tipi diyelim uydu anteni vs gibi şeylere Otel ve ışığını yakar.
Bu ürün için bilgi edinin

Sağlıcakla kalın

Havuz 14.09.2019 sabah 07 'den beri sigortasından kapalı.

Bu sabah kaçak akım rölelerini takan elektrikçiler gelip ölçtüler ancak bir şey bulamadılar neden arada rölenin attığına dair. Sabahın o saatinde ( 06-07 ) arası yalnızca buzdolabı ve UPS 'e bağlı güvenlik kameraları çalışıyor. Gerçi bunlar 24 saat çalışıyor ancak gün içinde bir şey olmuyor.

Elektrikçilerden biri buzdolabını kontrol etmemi ya da ettirmemi istedi. Buzdolabının fişini de ters çevirip takmamı önerdi , kendi evinde de böyle bir şey olmuş , fişi ters-yüz edince düzelmiş.

Bizim buzdolabı mutfak dolapları arasına gömülü , yıllardır da arkasında ne olur ne biter görmedik doğrusu. Toz mu , çer çöp mü birikmiştir , pirizde fişte erime ya da zedelenme var mıdır bilmiyorum. Bu nedenle bana makul geldi çektirip bir göz atmak , arkasını elektrik süpürgesiyle temizlemek ... bizim evde kedi-köpek var , kıl tüy de dolmuş olabilir.

Yarın servise uğrayıp bir danışacağım , makul fiyata böyle bir hizmetleri var mı konuşacağım. Varsa bu arada buzdolabını da kontrol edip bana tüketim bilgilerini verip doğru değerlerde de çalışıp çalışmadığını ölçerlerse notlarıma ekleyeceğim.

10 Temmuz -10 Ağustos arası burada 10 kez elektrik kesildi ve voltaj 200 Volt seviyesine düştü bu süre boyunca , belki o sırada buzdolabı bir hasar görmüş olabilir ????
 
Sürükleyici bir roman ama....
:)
ısrarla okuyorum.

Evet , biraz öyle oldu ama yardım için yorum yapanları da cevapsız bırakmak istemiyorum. Arada yanlış şeyler gözlemlemiş ve aktarmış olabilirim ama ortada sayaç değiştikten sonra meydana gelen ve keseme dokunan abuk bir tüketim rakamı var...
 
Tük. Hakem Heyetine bşvurdunuz değil mi, tahmini açıklama zamanı için verilen tarih nedir?
 
Tük. Hakem Heyetine bşvurdunuz değil mi, tahmini açıklama zamanı için verilen tarih nedir?

Bilmiyorum ancak şu an "dağıtım şirketinin savunması istendi" konumunda.
Şimdi şöyle bir mantık yürütüyorum , hatam varsa lütfen belirtin :

Benim sayaç değişmeden önce gelen faturamda günlük ortalama tüketim 8,761 KWh yazıyor.
Sayaç değişince gelen faturada günlük ortalama tüketim 25,003 KWh oluvermiş.

Öncesini yuvarlak 9 KWh sonrasını 25 KWh dersek arada 16 KWh fark var.

Günlük 16 KWh 'yi 24 'e bölüp saatlik farkı hesaplayınca 0,666 KWh yani 666 Watt çıkıyor.
Bunu da 60 ' bölüp dakikalık farkı hesaplayınca 11,1 Watt çıkıyor.

Yani bu sayaç dakikada 11,1 Watt fazla yazsa çarpı 60 ve çarpı 24 yapsak 15984 Watt yani 15,984 KWh çıkar. Bu da zaten benim günlük fazlalık farkım.

Şimdi bu adamlar geldi , ayaküstü sayacı ölçtü birkaç dakikada , bir ölçüm tutanağı bırakıp sayaç doğru ölçüyor dediler ve gittiler.

Saat şöyle bağlanmış , böyle bağlanmış bir kenara bırakalım , diyelim ki doğru bağlanmış ama hatalı ölçüyor. Dakikada fazladan 11,1 Watt yazıyor. Bunu bir iki dakikalık ölçümle bulmak mümkün müdür ?

Ne dersiniz , yukarıdaki hesabım doğru mu ? Eğer böylesine ufak ama katlandıkça artan bir sayaç hatası varsa böyle birkaç dakika ayaküstü ölçerek ortaya çıkar mı ?
Bu da verdikleri kontrol tutanağının fotoğrafı.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_3441.JPG
    IMG_3441.JPG
    364.6 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
23.07.2019 günü sayaç okundu ve fatura 280 KWh tüketim gösteriyordu.
25.07.2019 günü sayaç arızalandı ve değiştirildi.
22.08.2019 günü fatura geldi ( okuyup hemen kapıdan teslim ediliyor ) , tüketim 724 KWh

19.08.2019 günü tutanak . toplam 897 Kw

şu andaki endexleri yayınlamanız !!!
ve
724 Kw lık faturanızı yayınlayınız !!! ( ağustos 2019 dönemi )
içeriğinin önemi !!!



.
IMG_3441.JPG



.
IMG_3441.JPG


YILLIK VE UCRETLER  ENDEXLER.png
 
Son düzenleme:
Sayacın ölçümünün doğruluğu anlık güç ile de ölçülebilir.Sadece çıkışa süzme sayaç yada portatif enerji analizörü ile test etmek yeterlidir.Hatta kullanılmış faal olmayan bir elektrik sayacı ile de ölçüm yapmak doğru sonucu verir.
 
Sayacın ölçümünün doğruluğu anlık güç ile de ölçülebilir.Sadece çıkışa süzme sayaç yada portatif enerji analizörü ile test etmek yeterlidir.Hatta kullanılmış faal olmayan bir elektrik sayacı ile de ölçüm yapmak doğru sonucu verir.

Sonunda iş oraya gelecek galiba , amacım öyle ya da böyle doğruyu bulmak. Yine de gözden kaçan bir hasarlı cihaz vs var mı diye araştırıyorum Pazartesi buzdolabını çektirip ( mutfak dolaplarına gömülü ve yıllardır arkasında ne manzara var görmedik ) arkasını temizleyip pirizine fişine göz atacağız. Bu olay olmasa da arada yapılması gerekirdi belki , bahanesi oldu bu sayaç olayı en azından.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst