3 fazlı dc motor kontrol yardım

m.f

Üye
Katılım
2 May 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
slm arkadaşlar ben de hdd ve cdrom motoru var bunlar galiba bldc(brushless dc motor)olarak geçiyor ama bazı datasheet lerde 3 fazlı olarak görsüm bana bu motorları sürecek ve hız kontrolü yapak bir devre lazım yardımcı olursanız sevinirim..

elektrotekno.com da buldum ama referans kodu istiyor oraya üye olan arkadaşlar varsa referanskodu gönderirlerse sevinirim bu devre benim için çok önemli ([email protected]):confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ona üye olan lütfen banada davetiye göndersin ödevim var :S
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum/174342-mesaj4.html

burada eklemiştim altındada sizin mesajınız var denedinizmi bu devreyi

bu devreyi isiste denemeye çalıştım fakat 16f84 isiste yok 16f84a var programı elimdekine göre değiştirdim mlabda ama bir sürü hata verdi genede denemeye çaılıştım ama isiste hata veriyor birde devre şeması ile resimlerdeki devrenin uygulamadaki halı çok farklı ilginize teşekkürler ben aramaya devam edcem artık sıkıldım hangi foruma girsem aynı şeyler kayan yazı,şifreli kilt,sayıcı vs lste uzayıp gidiyor artık kendimizi yenilemeliyiz bence dünyada bu motorların kullnım alanı diğerlerine göre %90 civarında ve bu motorlarla ilgili adam akllı bir devre şeması yok. lanet olsun ,içimdeki elektronik sevgisine:confused:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst