3 Fazlı Dalgıç Pompa için Voltaj Düşüklüğü

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
29
Mrb. Bir kumanda panosu yaptım ve dalgıcı gayet güzel çalıştırıyor. Lakin Voltmetrem ise dalgıç çalışmadan 390'ı göstermekte. Dalgıç çalışınca ise 370-365 gösteriyor. Çalışmaya sağlıklı bi şekilde devam ediyor ama bunun nedeni nedir??. Dalgıcımı yakmaktan korkuyorum..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
dalgıcın güçü yüksekmi kaç kw hattın sonundamısın ,
 
7.5 lukmus ben panoyu yaptığımda inmişti zaten .. Hattın sonundayım.
 
hattın sonunda olmandan kaynaklanıyodur %60 işletme topraklaması yaparsan belki biraz daha yükseltebilirsin denemende fayda var diye düşünüyorum 7.5 kw çok büyük bir yük değil helede yıldız üçgen çalısıyorsa üçgene geçtiğinde çektiği akım dahada fazla düşecektir. ben sorunun hat sonunda olmana bağlıyorum aynı sorun servisi sağladığım bir benzin istasyonunda vardı 330 lara düşüyodu mon afazesese 190 lara kafdar iniyordu işletme topraklmasıyla 210 lara yanaştı denemde fayda görüyorum .. .
 
pano besleme kablosunun kesititde küçük olabilir.bağılantı noktalarının temasınıda bi gözden geçir.
 
Hat sonun da olduğun için gerilim düşümü oluyor, bizde çok dalgış saldık dat sonunda olanlar hep 360 volt civarı gerilmi gösteriyordu çalışırken, kolay koaly arıza cıkaracağını sanmam
 
bi sorun olmaz ama daha çok düşerse kumanda bırakır onada voltajını ayarlaya bildigin faz koruma rölelsi var yada 125v 220 kumanda tarafoları var ama bu sefer fazlar arasaı gerilim düşecegi için motorun sargıları zarar görebilir amperde yükselecektir panoya 5kwr kondastör taksan iyi olur diye düşünürüm ama kesin çözüm bence regületör..
 
Anladım. Yıldız üçgen çalışmıyor. Bu sorunun kesitle bi alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü bu sorun gecen sene yoktu yeni meydana geldi.
 
Bunun sebebi hatlardaki gerilim düşümüdür . Tüm hatlarada olur az veya çok (hattın kesitine , uzunluğuna,hattan çekilen akıma bağlı olarak değişir) muhtemelen trafoya olan mesafe biraz fazla.eger aşırı akım rolesi (termik) varsa ve iyi ayarlanmışsa birşey olmaz . yaklaşık 2.5 kvar bir 3 fazlı kondansatör bağlayarak gerilim düşümünü biraz olsun azalta bilirsin.

Not: delikanlıda olsa,ustada olsa 220 çarpar.hatta öldürür.Allah korusun çok dikkat
 
peki voltaj düşüklüğü dalgıcın attığı su miktarını değiştirir mi voltaj düşünce su miktarı azalır mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst