3 Fazlı bir trafoyu 2 faz kullanarak beslememiz mümkün mü?

Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
63
Puanları
1
Şuan öğrenciyim. Forumda arama yaptım ama cevabı bulamadım, ya da göremedim. 3 Fazlı bir trafoyu 2 faz kullanarak beslememiz mümkün mü?? Mümkün ise herhangi bir şarta ya da önleme gerek var mıdır??? Direk 2 faz girişi ile mesele çözülür mü?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mümkün değil. neden böyle birşeye ihtiyaç duyuyorsan onu söyle öyle yardımcı olalım.
 
ilginiz için teşekkür ederim. Bu sadece kafama takılan bir soru idi. Yani herhangi bir uygulama yapacak değildim. Sadece kafamdaki bir soru işaretini gidermek istedim. Konuyu kaldırabiliriz. Teşekkürler tekrardan...
 
3 faz girip iki faz cıkan trafolar mevcuttur yapılmak istenilse yapılabilir. Demiryolu şaltlarında daha çok iki fazlı trafolar kullanılmaktadır. Bu da fazlar arasında dengesizlik yaratıyordu sonucta tek faz kullanılmıyordu.bunu nasıl onleriz diye bir arastırma yapmıstım sonucta 3 faz girip iki faz cıkabilen trafoların yapılabilecegini ogrendim. Ancak tabi maliyet olarak oldukca fazla ...
 
Şuan öğrenciyim. Forumda arama yaptım ama cevabı bulamadım, ya da göremedim. 3 Fazlı bir trafoyu 2 faz kullanarak beslememiz mümkün mü?? Mümkün ise herhangi bir şarta ya da önleme gerek var mıdır??? Direk 2 faz girişi ile mesele çözülür mü?
olmaz değil ama istenilen sonuç alamazsın.fazlar arası açılar yetersiz kalır.senkron olmaz.kontrolsuz bir gerilim olur.
 
ama arkadaşın sorusu 3 faz giriş 2 faz çıkış trafo var mı değil. diyor ki, 3 fazlı trafoyu 2 fazla beslersek diyor. bir amaca hizmet edemeyeceğinden dolayı ben ona olmaz dedim.
 
3 fazlı bir trafo 2 faz ile beslendiğinde veya bir sebepten 1 faz kesildiğinde fazlar arası simetri bozulacaktır.Nötr; nötürlükten çıkar.
Bir elektrikçi arkadaşım ''bu panoda 4 faz var''demişti.Önce güldüm.Ölçüm sonucu nötr dahil tüm fazlar toprağa karşı farklı gerilimler gösteriyordu.
 
nötrün faz özellik göstermesini yanlış bağlantı sonucu bir kere görmüştüm. Ama doğal yollarla böyle bir olay görmek.... alidemir017 ve muhendis0606'nın verdipi bilgiler için teşekkürler.
 
bağlantı gruplarında yıldız-yıldız bağlantı grubunda böyle bır çalışma yapılabılır dıye okumustum.Dökümanı aradım fakat bulamadım, bulsaydım onu da paylasıcaktım.Bağlantı gruplarını ıncelersenız faydası olabilir.
 
trafoya 2 faz verirsen ancak bir tane sağlam 220 çıkartabilirsin tabiki 2 fazlada çalışır
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst