Konteyner 3 fazlı elektrik tesisatı

Biliyorum hocam söyledim ama ekleme olabilir diye böyle diretiyorlar. Diğerleri de bu şekilde 9 burda 9 tane de simetriğinde var farklı jeneratörle beslenen aynı şekilde
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba 350 kva jeneratörün varsa jeneratörlerde güç faktörü 0,80 -0,90 olarak düşünülürse toplamda kw ortalama 300kw kullanılacak yükün var senin 15kw konteynırlara diger kalan güçü ortak alanlara dagıtacaksın her konteynır için ayrı bir sigorta kutusu düşünülmeli sigorta kutusunda hem K.A.R. ve ana giriş sigortası şart kontyenır içndeki aydınlatma ve cihaz hatlarıda aytı çizilmeli jeneratörden cıktıktan sonrada ana dagıtım panosu çizmelisin
 
Bazı hatalı bilgileri düzeltelim; Jeneratörde güç faktörü diye birşey yoktur. Güç faktörü demek faz farkı demektir, faz farkı demek akım ile gerilim arasındaki açısal fark demektir bunu oluşturan da yüktür, yükün yapısıdır. Ohmik yükte sıfıra yakındır, endüktif reaktif arttıkça açı büyür cosfi küçülür.

Konteynır içi şalt malzemeden bahsetmedik tabii ki Kontenıra ait sigorta kutusu, ana sigorta, KAKR ve sigorta grubu olmak zorunda. Sn @Şafak2626 verdiğiniz çizime göre bir hesaplama yaptım. Talep faktörünü %80 aldım, eş zamanlılık faktörü uygulamadım. Şantiyeyi bilen sizsiniz hangi yükler var kullanım yüzdeleri ne olur sizin daha iyi bilmeniz gerekir. Ekteki hesap üzerinden istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Son olarak bir konteynır için 25kw gibi bir güç değerini hesapta kullanmak oldukça yanlış olacaktır bu hususa önemle dikkat etmeniz gerektiğini belirtmek isterim.
 

Ekli dosyalar

  • konteynır.xls
    36.5 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst