3 faz motorun yaninda mono faz motor calistirmak

giallo

Üye
Katılım
14 Ocak 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba, 3 faz motor ile calisan bir makineye ilave olarak monofaz ile calisan fan baglamam gerekiyor. Bilindigi gibi mevcut durumda sadece 3 faz ve 1 de toprak kablosu bulunuyor. Bu durumda monofaz motoru calistirabilmek icin notr baglantisini nasil yapmaliyim? Makineye 4 lu fis takildigini ve 5 li fis takilsa bile toprak kablosu notr ucuna baglanarak calistirilabildigini belirtmek isterim. Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Makineye 4 lu fis takildigini ve 5 li fis takilsa bile toprak kablosu notr ucuna baglanarak calistirilabildigini belirtmek isterim.

Bu ne demek? 5 li kabloda nötr dahil ederseniz monofoze cihazı bağlarsanız çalışır. Fazı da istediğiniz yerden alabilirsiniz.
 
monofaze motora nötrü bağımsız ayrı olarak verebilirsin slm
Cok dogru. Ayri kablo ile ilave notr çekmekten baska mantikli yol yok. Tt ya da tn sistemse notru toprak uzerinden tamamlamayi deneyebilirsiniz belki ama sağlıklı calisr mi bilmem
 
İki şıkkın var elinde hangi malzeme var ve hangisi işine gelirse.
1- Nötr kablosu çekersin.
2- Fan motor gücünden büyük 380/220v Trafo (Kablo kesiti kurtarıyorsa)
 
Çok güvenli bir sistem değil, sadece bilgi ednilsin diye paylaşıuyorum.Eger, motorunuz büyük değilse, "yıldız baglıysa" fazı herhangi bir fazdan, nötrü de yıldız köpsünden alabilirsiniz.Vinç motorlarının frenleme köprü diyotlarını böyle baglıyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst