3 faz motorlarda gövdede kaçak.

irfan2580

Üye
Katılım
26 Mar 2008
Mesajlar
23
Puanları
1
3 faz su motorunda gövdede kaçak.kontrol kalemi ışığı yanıyor;çarpılma hisside var.kontrol kalemi yanarken el ile dokanıldığında kontrol kalemi ışığı sönüyor.....açıklaması nedir?(topraklama bağlantısı var):confused:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba. Benim tahminim;
Sargıların en az birinde kavrulma/gövdeye kaçak var. Topraklamanız ise mevcut olduğu halde, zayıf kalıyor (veya kopuk da olabilir). Siz dokunduğunuzda, toprak hattı+siz ideal topraklama yolunu tamam etmiş olduğunuz için, kontrol kalemi sönüyor.
 
topraklama geçiş direncinin çok yuksek olması sebebi ile olusan kaçak elektrik motor govdesinde kalmakta bundan dolayı kontrol kalemi yanmaktadır.elle dokanınca gidiş nedeni ise oluşan kaçak elektrigin sizin govdeniz uzerinden topraga akmasından kaynaklanmaktadır.
 
motora bağlı olan topraklama hattınız aktif diil düzeltmeniz lazım
 
merhama arkadaslar bana acıl 380v ve 220v motorlarda amper hesaplama formulu ve 24v dcd motorlarda amper hesaplama formullerı lazım acık bır sekılde anlatan olursa sevınırım
 
Arkadasım topraklama kablosunu ve baglantılarını kontrol et.topraklaman ıyı ıse boyle bır sorun yasamaman gerekıyor.
 
3 faz su motorunu çalışır iken gövde toprak arasındaki voltajı oku yada seri lamba ile ampulun kızarıklığına bakarmısınız.Okuduğunuz voltaj yada aampulun kızarma durumuna göre tekrar yorum yapabiliriz.Ama sayın hicbirseyin de dediği gibi
Benim tahminim;
Sargıların en az birinde kavrulma/gövdeye kaçak var. Topraklamanız ise mevcut olduğu halde, zayıf kalıyor (veya kopuk da olabilir). Siz dokunduğunuzda, toprak hattı+siz ideal topraklama yolunu tamam etmiş olduğunuz için, kontrol kalemi sönüyor.

üstüne başka söz söylemek de laf salatası olur...
 
Arkadaşlar gerekli izahatı yapmış.Şunu ilâve edebilirim.Bazen motorda kaçak olmadığı halde nemli ortamlarda indiksiyon oluşabiliyor.En kesin çözüm devreye kaçak akım bağlayıp motorun topraklamasını güçlendirmektir.İndiksiyonsa sorunsuz çalışır.Yok kavrulma kaynaklı hata ise kaçak akım açacaktır.Bu durumda motoru sardırmanız veya yenisi ile değiştirmelisiniz
 
kesinlikle motor sargılarında izolasyon bozukluğu var.ve toprakta görevini yapmıyor.motorun uclarından bir meğer vurup değer almanızdada yarar var.
 
topraklama tesisatını kuvvetlendirdim .motor şu an kuru ortamda.sorun çözüldü.cevaplarınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst