3 faz koruma rölesi

Yorum yapan arkadaşlar kimin yorumuna cevaben yazıyor alıntı yaparlarsa iyi olur.
Üç fazlı sistemde yüklenme genellikle dengesizdir besleme nötr'ü koparsa fazlara ait yükler yıldız bağlı olur ve fazlardaki yük empedanslarina göre farklı gerilimler düşer. Örneğin kimi yüke 300-400v düşer kimi yüke 80v-100v düşer.
Sn @mertkanarya lütfen yanlış bilgiler vermeyin. Bilmediğiniz konularda açıklama yapmayın !
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kardeş nötr gelmezse cihazlarının iki fazda kalma şansı yok sen bu kanıya nasıl vardın dönüş yapmasından korkuyorsan ikinci fazın dönüş yapma gibi bir şansı yok benim evimde 3 fazlı ben herhangi bir koruma koymamışım bi sıkıntıda olmadı

Nötür koptuğunda zarar vermemesi ancak 3 fazda tamamen yük olmaması durumda gerçekleşir ki buda çok düşük bir ihtimaldir.Genelde bu tür arızalarda abone yükleri değişken yada eş zamanlı çalışmama gibi durumlar olduğundan ve cihaz güçleri farklılık gösterdiğinden hiç bir zaman dengeli olmazlar ve nötür koptuğunda dengesiz yıldız yük durumu oluşur.Cihazların empedasına göre Sn. @kral kobra nın da belirttiği gibi cihazlar üzerine farklı gerilim düşer.
 
Ben de bu konuyla alakalı bir şey sormak istiyorum. Sahada OG trafolu tesislerimiz var. Faz koruma röleleri istediğimiz aralıkta çıkış veriyor. Bazen sigorta attığında tek fazda, faz koruma rölesinin ayarlanmış sınır değerinde gerilim olabiliyor fakat güçsüz gelebiliyor. Faz koruma rölesi voltajı görüp yol veriyor, sonra yüke binince faz düşüyor gene kesiyor, kesince faz yükseliyor, röle yine çıkış veriyor. Yani kısır döngüye giriyor sistem. Böyle olunca da cihazlar arızalanıyor. Bunun önüne nasıl geçilebilir?
 
Rölede,5-10 sn geçikme potansiyometresi
yoksa,değiştirmeniz gerekir.
 
Rölede,5-10 sn geçikme potansiyometresi
yoksa,değiştirmeniz gerekir.
kullandığımız röle entes gkrc-02f ancak o da bir fayda sağlamıyor. sonuçta o süre dolunca da aynı şey oluyor. zaten çok hızlı şekilde düşüp çıkıyor. Buraya yazdıktan sonra biraz daha araştırma yaparken klemsanın dpr3 serisi faz kontrol rölesi ile karşılaştım. Onda asimetri ayarı da var. yani gelen fazlar arasında belirlediğiniz orandan fazla fark varsa röle çıkış vermiyor. sizin geriliminiz 240 volt diyelim. yüzde 5 ayarlarsanız fazlardan birisi 252 ya da 228 olursa da çıkış vermiyor. Cevabınız için de teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst