3 FAZ KAT REGÜLATÖRÜMÜ YOKSA UPS Mİ

holow

Üye
Katılım
22 Mar 2011
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar 3 katlı bir binada sadece 1 aile yaşıyor (kw hesabı için)
buradaki elektrik düşüp yükselmelerini önlemek için kaç kw nasıl bir(mikroişlemcilimi normalmi regülatör önerirsiniz
weya ups koysak dahamı ii olur
ups aynı görevi yaparmı
marka ve fiyat bilgisi verebilirmisiniz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
elektrik projesi eline geçerse sözleşme gücü bir kıriter olabilir sizin için veya max amper ölçümü yapılarak güç tahmini yaplabilir.ups biliyosunuz kesintisiz güç kaynagı bu sizin işinize yaramayacaktır
 
Abonenin elektrik faturasında "SÖZLEŞME GÜCÜ" yazmaktadır.

Regüleli UPS lerde piyasada mevcuttur. Ancak batarya ömürleri ve elektronik devreleri nedeniyle Bakım onarım maliyetleri yüksektir ve konutlar için gereksizdir.

Mikroişlemcili kaliteli regülatör daha iyidir diye düşünüyorum...
 
tesekkurler

ama ups leınde voltajı dengeleyenlerı oldugunu duymustum
hanı yapmısken elk. kesıntılerınıde hallederz dıye dusunmustum
bu konuda ne dersınız
 
Hem kurulum hem de işletme (bakım-onarım) maliyeti yüksek. Farketmez diyorsanız kullanın... :)
 
bildigim kadarı ile ups ler voltaj düştügü zaman kendini şarj etmedigi için belli bir süre sonra devreden cıkıyor anlık kesinti ve anlık voltaj düşümlerinde kullanılabilir fakat voltaj faz nötr arası 195 voltun altında uzun süre kalırsa sarj olmadıgı için akülerini boşatacaktır regülatör daha uygun olur diye düşünüyorum
 
Benim size önerim statik regülatör seçimi yapmanız.Hem hareketli parçası olmadığından bakım sorunu ve masrafı olmaz,hem de normal(Klasik) servo ve mikroişlemcili servo regülatörlerden regülasyon hızı daha yüksektir.

Mikroişlemcili Regülatör: Teknolojisi Servo Motorlu analog regülatör sistemlerinin regülasyon hızının yetersiz kaldığı elektrik cihazlar için geliştirilmiş ve Dijital kontrol üniteleri ile desteklenmiş bir Voltaj regülatörü sistemidir. Analog Servo regülatör sistemlerinin Voltaj düzenleme hızı saniyuede 85V/sn değerlerini yakalamaya çalışırken Mikroişlemcili regülatör ile bu regülasyon hızı 200V/sn değerlerine ulaşabilmektedir.

Statik Voltaj Regülatörü: Bünyesinde hiçbir hareketli parça içermeyen tamamen elektronik voltaj regülatörüdür. Voltaj düzeltmesi tamamen mikroişlemci denetiminde dijital teknolojiyle milisaniyeler mertebesinde gerçekleştirilir. Aşınacak, eskiyecek bakım gerektirecek hiçbir parçası yoktur. Şebekenin ilk periyodunda gerilimdeki değişimi hissederek bir periyod sonra voltajı monofaze 220 VAC veya trifaze 380 VAC seviyesine getirir. Maksimum 20 milisaniye de düzeltme gerçekleşir.( Tam Elektronik Regülatör ) Statik regülatör sistemleri klasik servo regülatör sistemlerinden farklı yeni bir teknolojidir. Regülatör içerisinde hareketli bir ekipman bulunmaz voltaj regülasyonu elektronik yarı iletken malzemeler ile yapılmaktadır. FCM Statik regülatör sistemleri bünyesinde kullanılan Tristör teknolojisi sayesinde 500V/sn gibi bir zaman diliminde voltaj regülasyonunu tamamlar. Hassas elektronik cihazlarınız için üstün voltaj düzenlemesi sağlar.

Statik Reglatr - FCM | Ups,Kesintisiz G Kayna,g kaynaklar,Online ups,Reglatr,kesintisiz g kaynaklar,Fiyat,Fiyatlar

3 fazlı regülatör seçmeniz,ev ortamında(Monofaze)kullanılacağı için gerekli değildir.Gücünü bina elektrik projesinin sözleşme gücüne göre veya kendi kullandığınız cihazların toplam gücünü(Tümünü ayni anda kulandığınızı düşünerek)toplayıp bir miktar emniyet payını da verip yine kendiniz de seçebilirsiniz.Ups kullanmanız(Tam regülasyon için "online ups" kulanmanız gerekeceğinden,hem daha pahalı,hem de işletme giderleri,statik regülatörlere göre daha yüksektir.) gereksizdir.Çünkü herhangi bir cihazınızı bir elektrik kesilmesine(Masaüstü pc ler hariç) karşı tam korumaya almayacak,yalnızca voltaj regülasyonunu tam olarak sağlayıp performanslı ve daha uzun ömürlü çalışmalarını beklemektesiniz.Kolay gelsin.
 
Bahsettiğiniz bu düşüp yükselmeler gün boyunca sürekli oluyor mu? Sürekli bir dalgalanma sorunu yaşıyorsanız yukarıdaki çözüm yöntemlerinin sadece günü kurtarmaya yönelik olduğunu düşünüyorum.Bu maliyetli çözüm yöntemleri sorununuz için asla kesin bir çözüm sunmayacaktır. Sorunu bir başka sorun kaynağı ile çözmeye çalışmak size pahalıya patlayacaktır. Ancak voltaj uzun süre düşük veya yüksek seyrediyorsa işte o zaman regülatör işinize yarar. Bilinçsiz ups kullanımına/alımına karşıyım! ups'in bu dalgalanmalarda komponentlerinin zarar görmeyeceğini kim iddia edebilir? Regülatörün de regüle edebileceği maksimum bir voltaj üst sınırı var.Bunun üzerinde gelen voltajdan o da zarar görür.Apartmanlarda nötr kopmaları/erimeleri ile sık sık karşılaşıyoruz.Böyle bir durumda ne regülatör ne de ups sağlam kalır. Kalıcı bir çözüm olsun istiyorsunuz.Bu ihtimalleri de göz önüne alarak tesisatınızı elden geçirmenizi,Tedaş ile koordineli olarak sorunun kaynağını bulup bu bataklığı kurutmanızı salık veririm.Camları kapatmakla bu sorundan kurtulamazsınız. Saygılar.
 
Son düzenleme:
nötr kopması vardı zaten cihazlar bozulmus.
bız tedbir amaclı elektrığı dengelemek istiyoruz
ayrıca monofaze yazan arkadaş için yazıyorum sistemimiz trifaze....
yanlız su statık voltaj regulatörünü anlayamadım varmı piyasada
herkes mikroişlemcili satıyo
birde fiyat bilgisi yazarmısınız
 
UPS işini görmez. bir evden bahsediyorsun mutfak eşyalarını kaldırmaz.çok pahalıya çıkar. en iyisi regülatördür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst