3 faz ile televizyon

bir TV'nin yaklaşık olarak gücü 100 W'tır. Bu durumda TV'nin direnci yaklaşık 500 ohm'dur. TV'nin bağlanması durumunda TV'ye düşecek gerilim verilen değerler için 210 V civarı olur. tv çalışmaz iken TV girişinde göreceğin gerilim yine vermiş olduğum değerler için 240 V civarı olur. Tabi hesap yapmasını bilene!!!

bu ne asabiyet kardeş sakin ol. ne bilim o kadar hassas ohmajda dirençler koyunca sandımki standart bir voltaj amlaya çalışıyorsun.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ya arkadaşlar ne bu kadar uğraşıyorsunuz ikitane televizyonu seri bağlayın olsun gitsin bu kadar ver 380 canavar gibi çalışır
 
Fazlardan biri ve toprak hattı kullanılarak yapılabilir.
 
ya arkadaşlar ne bu kadar uğraşıyorsunuz ikitane televizyonu seri bağlayın olsun gitsin bu kadar ver 380 canavar gibi çalışır

bunu neye göre söylüyorsunuz ozaman evizmizdeki cihazları 2 şe 3 er tanesini bağlayalım bir fazlı hatlara ne gerek kalamadan çalıştıralım :) canavar gibi çalışır demişsiniz ayrıca bunu denediğinizide zannetmiyorum
 
Son düzenleme:
bu soru lisedeyken soruyu hoca sormuştu
3 fazlı motoru yıldız bağlayıp nötr noktasından anpul çalıştırmıştım
ne günlerdi beee
 
1- "işletme veya herhangi bir yer önemli değil" dendiğine göre başka almaçlardan yararlanma şansımız var demektir bu durumda 1 fazlı almaçların 1'er uçlarını topladığımız bir nokta olacaktır ve bu nokta ile fazlar arasında 220V olacaktır. Yani suni bir nötr oluşturabiliriz ve bu nötr den istediğimiz kadar 220V cihaz çalıştırabiliriz.
2- Yıldız bağlı en yüksek güçlü motorun yıldız noktasından nötr alarak televizyonu çalıştırabiliriz. Yani yine suni bir nötr oluşturarak.
Burada önemli olan fazlardan çekilen akımların dengeli olamasıdır.
Sanırım sorunun amacı 3 fazın yıldız noktasından nötr olarak faydalanabileceğimizin bilinip bilinmediğidir.

elinize sağlık güzel anlatmışsınız.
 
TV çalıştırmak için tek yada üç faz farketmez asıl önemli olan TV besleme kartının voltajıdır yani besleme 12VDC ise önüne koyacağınız izole trafo 1 fazda olsa 3 fazda olsa TV çalışır. İsterseniz dinamo motoru bile kullanabilirsiniz..

Kolay gelsin
 
Niye bu kadar işi zorlaştırıyorsunuz ki , kullanılacak en iyi yöntem ve güvenli olanı tv yada çalıştırılacak her neyse onun gücüne göre bir tane 380volt 2 faz yada 3 faz girişli ,220 volt çıkışlı bir trafo sonra cihazı güvenle kullanmak .Hem cihazınız riske girmez .
 
1. sayfada sayın Edremit zaten cevabı yazmış, peki bu almaç denilen, motor gibi yüklermidir? Bağlandıktan sonra nötr noktası nasıl belli olacak, yani köprüleme pratikte nasıl yapılacak.
 
adam lar ne sormuş ne cevaplar gelmiş motorlar gelmiş trafolar gelmiş bilmem neler gelmiş burada 3 fazdan başka bişey yok deniyor yani istenen cevep basit bi topraklama yaparak fazın birini kullanmak ayrıca merak ettim 3 fazı nasıl direkt kısa devre edeiyor bazı arkadaşlar hem kısa devre edip hemde geri fazın birini kullanıyorlar bravvoooo
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst