3 faz ile televizyon

dostum 380 girip 220 volt gerilime düşüren trafolar var bu şekilde televizyonu çalıştrabilirsin ama trafonun gücüyle televizyonun gücünün eşitolmasına dikkat et bu dedigim trafolarla genelde karşılaşıyorum özellikle uzak dogudan gelen makinalar bu mantıkla çalışır nötür yoktur gerekli olan nötürü trafo ile saglıyorlar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
trafo yıldız bağla yıldızın birleştiği yerde 0 noktası oluşur
 
evt doğru söylüyorsun burak sana katılıyorum
 
arkadaşlar hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkürler,ben bugün bunubir elektrik hocasına ayak üstü sordum evet çalışır dedi cevap olarak,üç fazı köprüleyip bundan nötr,köprülü fazlardan birini de faz olarak kullanıp çalıştırılabilir dedi,ama kafama takılan üç fazı birbirine köprülediğimizde sigorta atmaz mı?
 
Hocanızın bahsettiği 3 fazın köprülenmesi benim açık açık anlatmaya çalıştığım suni nötr noktasının oluşturulmasıdır. 3 faz almaçlar üzerinden köprülenir suni nötr noktası oluşturulur buradan nötr alınır fazlardan biride faz olarak kullanıp çalıştırılır.
Konunun başından beri diğer çözümleri bir kenara bırakıp bunu anlatmaya çalıştım. Sorunun mantığı bu olması gerekir diye. Bu tip soruları ben de hazırladım. Daha önemlisi bu bağlantıyı kullanarak bazı sorunlara çözümler ürettim.
Daha ne diyebilirim ki.
 
  • Beğen
Tepkiler: da_
Fazın birini al diğer ucuda tapraktan alabilirsin.Şirketlerin çoğunda genel olarak nötür olarak toprak kullanılır yada tomrakla nötür birleştirirlkir.Bu birleşik ise buna nötür topraklaması denir.işletmelerde nötür olmayabilir ama toprakta yok diye bişey olamaz.Hiçbir işletme 380v kontaktör kullanamaz çok pahalıya bir otomasyon maliyeti olur.1.yol trafonun yıldız noktası 2. yol faz toprak potansiyelini kullanmak 3. ise 380/220v trafo kullanmak. Kolay gelsin
 
ArkadaŞlar.ÜÇ Tane Armut (akkor Flamali) Lambayi Yildiz BaĞlanti YaptiĞinizda ,lamba BaŞina 380/1,73=220 Volt Gerİlİm DÜŞer O Da Tv İÇİn Yeterlİ Bİr Gerİlİmdİr.yildiz BaĞlantiyi Da ÜÇ Lambanin Bİrer Ucunu Tek Bİr Noktada BİrleŞtİrİp DİĞer UÇlarina 3 Faz Vermekle Olur.
 
Ya KardeŞ Kusura Bakma Ama Senİn Su 3 Faz Nasİl KÖprÜlenİyor? Yanİ Sunu Acik Acik Anlatİrsan Bİr Şey Ogrenmİs Oluruz Hanİ.almaclar Üzerİnden Demİssİn İİ Hepsİnİ Almaca Bagladİk 3 Fazİn Da Nerden Alacaz NÖtrÜ Sİmdİ?

Elektrİckİeml KardeŞ Sana Da Bİr SÖzÜm Olacak.senİn Anlattİgİn CÖÜzm Degİl CÜnkÜ Senİn Dedİgİn Gİbİ Bİr Sey Yapabİlmek İcİn 3 Lamba Yerİne 3 Tv Gerekİyor. Farkİna Vardİn Mİ?
 
ARKADAŞLAR HEPNİZİN YANILDIĞI NOKTA ŞU televizyondaki besleme devresi smps güç devresi frekansa bağlı güç devresi 3 fazlı sistemlerde fazlar arası 90 derecelik faz farkı vardır.2 faz arasına tv bağlarsanız fazlardan birisi tepe değerdeyken diğeri o konumundadır.böylece diğeri nötr görevi görebilmektedir.bu nedenle faz farkından dolayı manyetik kesim tvnin trafosunda oluşacak ve tv çalışacaktır.asenkoron motorlarda nötrsüz çalışır.nie faz farkları manyetik alanda nötr oluşturmaya yeter.90 derecelik farkla.asenkron motorun çalışma prensibi ile 3 fazlı ve tek fazlı trafoların çalışmaları aynı prensiptedir.
bu nedenle soru kolay mantıken düşünmek zordur..herkesin çelişkiye düştüğü nokta faz farklarıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst