3 faz ile televizyon

Katılım
20 Mar 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
bir işletme veye herhangi bir yer önemli değil burada faz ve nötr yok,sadece üç faz ile televizyon nasıl çalıştırılır,bu soru termik santraline işçi alımında sınavda sorulmuş,bende yeni duydum cevabını bilen varsa sevinirim ben bilmiyorum,herkeze saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
üç faz bir tranformatör yardımyla trafo çıkışı televizyon çalışma gerilimi olacak şekilde olursa televizyon çalıştırılır
 
arkadaşım bana göre mümkün degilmiş gibi gözüküyor,bende bana anlatan kişiye senin verdiğin cevaba yakın cevap verdim ama sadece üç faz ile diyor yani trafo falan devrede yok
 
Fazlardan biri ile toprak arasındaki potansiyel farkını kullanamaz mıyız arkadaşlar!?
 
çok ilginc bir soru ama bunu televizyonculara sormak lazım bence birine tek faz diğerinede şaseyi bağlarız denemek lazım çalışabilir..bide tv de trafo var onu da düşünmek lazım...ben bişçi anlamadım yawww ???
 
nötr veya topraklama olmayan bir işletmemi olur :D
 
Fazları kısa devre ederek nötürü elde ederim ancak çalışma gerilimini trafo vb.düşürerek tv için gerekli voltaja ayarlarım..Gerekiyorsa tabii.İşe alındım mı ;D..
 
1- "işletme veya herhangi bir yer önemli değil" dendiğine göre başka almaçlardan yararlanma şansımız var demektir bu durumda 1 fazlı almaçların 1'er uçlarını topladığımız bir nokta olacaktır ve bu nokta ile fazlar arasında 220V olacaktır. Yani suni bir nötr oluşturabiliriz ve bu nötr den istediğimiz kadar 220V cihaz çalıştırabiliriz.
2- Yıldız bağlı en yüksek güçlü motorun yıldız noktasından nötr alarak televizyonu çalıştırabiliriz. Yani yine suni bir nötr oluşturarak.
Burada önemli olan fazlardan çekilen akımların dengeli olamasıdır.
Sanırım sorunun amacı 3 fazın yıldız noktasından nötr olarak faydalanabileceğimizin bilinip bilinmediğidir.
 
sağol edremit.elektriğin sadece kablo ve lambadan ibaret olmadığının güzel bir örneği.
nötr kesilmesi cevabı içinde sağol.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst