3 Faz Elektrİk

şef kardeşim söyle söylim burası polis evi 5 katlı ve yaklaşık 40 oda var.yaz geldiği için kaliroferi yakmıyolar ve insanlar banyo gibi sıcak su ihtiyacını karşılamak zorundalar.bu enerjilerin altında ayrıca ısıtıcı rezistansları var.bunu kullanmak istediler vede taktık yukarıda anlattığım gibi.bunun maliyeti ne olur.9 tane var.fatura ne kadar gelir ortalama.karlımı olur yoksa zararmı eder polis evi.bide bunlar bilginiz varsa saatte ne kadar yakar.ve reaktiffe olsun kapasitife olsun kar zarar ne olur.bilgi verirseniz menmun olurum çalışmalaranızda başarılar dilerim.teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tumu1976 ' Alıntı:
arkadaşlar bi sorum olacak:şimdi binada 9 adet güneş enerjisi takılı ve bunlar rezinstans ile ısıtılıyor ben bunların saatte ne kadar enerji yakar bunlar 3 fazla besleniyor yani:3 tanesi bir faza 3 tanesi bir faza diğer 3 taneside bir faza baglı ve 3 fazlı sayaç bağlı yeni bağladım.bu kompanze kanoya ne kadar zarar ve ya kar verir.aktif reaktif ve kapazitif değerlere nasıl etki yapar beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkür edrim
Bunlar 3 fazla besleniyor yani; 3 tanesi bir faza diğer 3 tanesi diğer faza. Gene bir çelişki var. 3 fazla besleniyorsa her bir rezistansa 3 faz bağlamak lazım. Yani trifaze motorlarda olduğu gibi. Bu konuyu aydınlatırsan ve birde rezistansların gücünü yazarsan iyi olur.
 
şöyle anlatım;9 tane güneş enerjisi var ve bunları 3 er 3 er paylaştırdık yani bu binanın yukarıya 3 faz çıkıyo ve bu fazları paylaştırdık.3 tane güneş enerjisini bir faza 3 tanesini bir faza ve diğer fazıda bir faza bağladık nört ortak.bunları tek faza ağır gelir diye üç faz çıkardık anlatabildim galiba.valla rezistansların gücü hakkında şuan bilgim yok eğer biliryosanız çok menmun olurum.
 
Enerji sarfiyatını sormuşsunuz, bu termostatlama süresi ile alakalı bir konudur.Termostatlama süresine etki eden faktörler şunlardır Havanın güneşli bulutlu olmadurumu,dış ortam sıcaklığı, istenen(ayarlanan) su sıcaklığı,sarfiyat miktarı. Tüketim bu fonksiyonlara bağlı olarak değişkenlik gösterir.
150 ve 240 lt'lik boyler kazanlı sistemdeki rezistans 4 kw, rezistansın günde ortalama 8 saat devreye girdiğini farzedersek 4hx8kw=32kwh 1 gündeki toplam enerji tüketimi olur. Dirençler rezistif (ohmik) yüklerdir sistemden aktifgüç çekerler.
 
sayın polis evi çalışanlara güneşten faydalanmayı düşünün resistans yerine ğüneş panelleri sayısını artırın daha iyi olur.
 
çankırılıpala ' Alıntı:
sayın polis evi çalışanlara güneşten faydalanmayı düşünün resistans yerine ğüneş panelleri sayısını artırın daha iyi olur.
tamamda arkadasım gece gunes mevcutmu acaba
 
arkadaşlar güneş enerjisi yeterli değil ısıtmıyor 40 tan fazla oda var.onun için extra ısıtıcısını kullanmaya çalışıyorlar ısıtıcılar 60 dereceye ayarlı.arkadaşlar 24 saat açık duruyo.bide ben dün bir günde tükettiği enerjiyi ölçtüm tam 24 saatte yanlız 3 faz çalışıyo bunun hesabı başka oluyo galiba.120 kwh yaktı.bunu 3 lemi çarpacaz ben onu biliyorum.doğrumu.hesabımıza göre,120*3=360çarpı 30=10800 çarpı ortalama 185 kuruş =1.998 ytl ediyor doğrumu.kazanlarınında lt bilmiyorum ama eve takılanların büyüğü .bana göre zararrlı çıkıyo sökülse daha iyi diyorum.ne dersiniz teşekkür ederim.3 fazlı sayaçların hesabıda başka oluyo onunla ilgili bilgi verirseniz menmun olurum
 
bide arkadaşlar 3 fazlı yerlerde sayaç hesaplanırken akım trafosuna göre hesaplanıyormuş doğrumu ve neye ne değerlerine göre hesaplanıyor bununla ilgili bir tablo varmı varsa menmun olurum teşekkür ederim
 
tumu1976 ' Alıntı:
bide arkadaşlar 3 fazlı yerlerde sayaç hesaplanırken akım trafosuna göre hesaplanıyormuş doğrumu ve neye ne değerlerine göre hesaplanıyor bununla ilgili bir tablo varmı varsa menmun olurum teşekkür ederim

Sn.tumu1976

Polisevi gibi fazla enerji tüketimi olan yerlerin enerji ölçümleri genellikle sayaç devresine bağlanan akım trafoları ile yapılmaktadır. Bu nedenle sayaçların,akım trafolarının dönüştürme oranı kadar çarpanı olmaktadır.

Enerji tüketen tesislerin tek fazlı veya üç fazlı beslenmesine göre Tedaş'ın tarifesi yoktur.Örnek: Tek fazlı beslenen bir meskendede bir kwh. vergili 151 krş. olur. Üç fazlı beslenen bir meskende de bir kwh. 151 krş. olur.

Güneş enerjisi panellerinin tüketimlerine ilişkin hesaplamanızda bir hata olabileceğini düşünüyorum.Panellerin elektrik tüketimi günlük120 kwh. ise bu değerin üç ile çarpılmaması gerekmektedir.
 
sayın zeum kardeş bunu ben tedeş çalışana sordum oda bana akım trafoları farklı farklı oluyomuş kaçlık diye sordu benim bilgim olmadığı için cevaplayamadım.ona göre hesap yapılıyo dedi.normal olarak ben kwh başına ortalama 185 kuruş olarak biliyorum yanlışım varsa düzelt.üç faz olunca farklı oluyomuş.sonuçta bi faza bağlanmış olsa çok hızlı dönecek saat ama üç faz olduğu için normal dönüyor hesabıda farklı olsa gerek.biraz daha aydınlatırsan sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst