3 eksenli step motor kontrolü,yazılımı

nlkoc

Üye
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
iyi günler,

öncelikle elektronikle alakasız biri olduğumu söyleyeyim ve yanlışlarımı lütfen mazur görün :)

3 ayrı motor sistemi ile bu motorların herbirine ayrı ayrı hız,süre,hareket gibi kabiliyetlerini yönlendirecek bir düzenek yapmak istiyorum. kısa bir araştırma sonucu bunu step motorlar ile onları çalıştıracak bir kontrol kartı ve yazılımla yapabileceğimi öğrendim (yada ben öyle zannediyorum hala :) )

internette motor ,kart vs. fiyatlarına, yazılıma,çalışma prensiplerine baktım ve bu sabah karaköyde bir dükkana gittim ancak kafamı karıştıran bir takım şeyler oldu ve biraz daha araştırdıktan sonra almak istedim.

1- 3 ayrı motoru çalıştırmam için 3 eksenli bir kontrol kartım olması gerekir (sanırım ayrı 3 kartla da yapılabilir ama tek kart olması işime gelir)
2- Bu kartı,motorları bilgisayardan kontrol etmem gerektiğinde bir yazılım muhakkak gereklidir(sadece ismini bildiğim mach3:D) bütün kartlar bütün yazılımlarla, yada bütün motorlarla çalışırmı? bir uyumsuzluk yaşanır mı?
3- Mach 3 kullanlması kolay bir program mıdır yada motorlara hız,süre,zaman ve önizleme gibi uygulamalar yaptırabileceğim daha basit bir program varmıdır? (istediğim şey öreneğin X eksendeki motor 1 saat boyunca yarım tur atsın vs..)
4-sanırım mach3 bu isteklerimi kolaylıkla yapabilecek bir program ama ben sadece bu istediğim uygulamaları yapsın dersem bunu bir yazılım haline getirmek çok zor bir işmidir, birinden bunu istemek ayıpmıdır parayla mı olur bu işler ;) ve eğer bu mümkünse bunu windows tabanlı bir telefondan (hp vs..) yönetmek mümkünmüdür?

umarım kafa şişirmeden derdimi anlatmayı becermişimdir, şimdiden teşekkürler..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
" Başlıkdan " başlayarak aşağıdaki bölümü incelemenizi öneriyorum :

Cnc & Torna
 
Sadece yazilimla ilgili bilgi alabilirsem yine de sevinirim..
 
ben mach3 ile 3 değişik kart ile denedim problemsiz çalışıyor,mach3 g-kodları ile çalışır bunları yapabilmek içinde cad ve cam programlarından bilmeniz gerekir basit uygulamalarınızda yardımcı olmaya çalışırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst