3*380 volt yıldız 45 kw motor

Sanırım 45kw sew marka motor alacak kadar bütçe ayıran firma sürücü veya softstarter için bütçe ayırmamış galiba ama bu motorun en sağlıklı çalışma yolu ya softstarter yada sürücü
bilmediğimiz bir konu mu var yoksa diyordum ben de. bu kadar yüksek motorun direkt yol verilmesi mantık dışı geliyor bana biraz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
motor ikinci el :)
klasik yolvermede tavsiye edeceğiniz bir uygulama var mı onu soruyorum
malüm yıldız üçgen olmuyor
acaba üçgen yıldız mı yapsam ?
 
Son düzenleme:
sayın ademcik direk yolvemeden kastım sürücü yada softstarter kullanmaya gerek yok sistemimde bir kere yol verdinmi daha paydosa kadar durmayacak bir yüklenme yada koruma çok aşırı bir şey yok sistemde ve ayrıca maliyet
motor 45 kw olabilir ama redüktör kapasıtesinden dolayı böyle secildi motor %70 civarında çalışacak
 
Kademeli dirençle veya oto transformatörü ile yol vermeyi araştırın
 
Öncelikle motoru direk çalıştırırın.Start anında sorun yaşamazsanız böyle devam edersiniz.Deneme yapmadan masraf yapmaya gerek yok.
 
Direkt yol verdim bir sorun yaşamadım rahat kalkınıyor emin olmak ve olması gereken nedir diye başlığı açtım
dirençle yol verilmesi gerektiğini bende biliyorum ama direç seçimini yada hesabını yıldız sargıda nasıl hesaplayacağımı bilmiyorum uçgen sargı ile aynımıdır

müşteri özel trafolu değil
 
Tesisatınız iyi, geriliminiz kaliteli olabilir gerilim düşümü hisstemeyebilirsiniz ama 45kkW büyük bir değer. Normal akımı 86A olan motor yük miktarına göre kalkınma anında 10 katına kadar akım çekebilir. Bu mutlaka yakındaki cihazlara etki edecektir.

Evime 7-10 km mesafede demir çelik tesisleri var. Tamamına yakını kendi trafo merkezlerine sahip, bazılarının kendi santralleri mevcut buna rağmen evdeki elektriğimiz dengesiz.

Sent from my GT-I9500 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Yol verme direnci kullanmayı bende istiyorum ama bir türlü sağlıklı hesap bulamadım
 
Hesaplama konusunda fazla kaynak yok. İnternette sadece iki örnek bulabildim. Bir de Milli Eğitim (bozulmadan önceki) yayınlarından elimdeki kitabın ilgili sayfalarının resimlerini ekliyorum. Bunlar fikir verir, kaynak isterseniz kitapçılardan "Prof. Dr. İlhami ÇOLAK (2008), Asenkron Makinalar, Seçkin Yayınevi, Ankara. Genişletilmiş 2. Baskı" alabilirsiniz.

http://www.elektrikuretimi.org/ornek-yol-verme-direnci-hesabi/

http://320volt.com/elektrik-kumanda-teknikleri-yol-verme-yontemleri/

eb64959f2bc4b1dc3a68e8246d165632.jpg


68cb3ce5ca8a65118f76dc9d6fe307b0.jpg


e2024fe79d2e18bcc177464e0b2efac5.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,546
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst