3+1 devresi hakkında bilgi?

jokertr

Üye
Katılım
7 Eki 2012
Mesajlar
50
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar
Elimde eskiden kalma bir 3+1 devresi var.Ancak bu devreden bir türlü ses almayı başaramadım.Acaba devre artık çalışmıyormu yoksa ben bir yerlerde hatamı yapıyorum.
P1390432.jpgP1390433.jpg
 
Merhaba kolay gelsin . Devre üzerindeki entegreyi ve besleme kaynağınızı öncelikle kontrol etmenizi önerim çünkü hata genelde bunlardan kaynaklı olabiliyor daha sonradan yaptığınız bağlantıları kontrol edin lütfen (Tamir etmek sıfırdan yapmaktan daha fazla uğraştırır )
 
Bağlantılar normal görünüyor ancak devrelerde bir problem var zannedersem!
 
Bir de bu sol alt köşedeki kırmızı siyah kablo ses girişi olması lazım diye tahmin ediyorum?
Sol üst köşedeki 3'lü kabloda ise akım var!
Bir türlü çözemedim?
 
'' Devreniz 2+1 mantığıyla aynı yani ses girişi stereo demek olur eğer mono bir devre olsaydı kırmızı siyah olan kablo ses girişi olabilirdi Zaten resimde belirtmişsiniz bass çıkışı diye ''

Şimdi devrenin çalışmamasıyla ilgili diğer soruna gelelim devre simetrik beslemeli gördüğüm kadarıyla aklıma şu geliyor klamenslerin hepsini çıkartıp daha sonradan takarken yanlış takma olanağınız var mı [ Misal besleme girişi ile ses girişini karıştırma olanağınız olabilir mi ? ] bunu soruyorum yanlış anlamayın sakın hazır devrelerde girişler ve çıkışların çoğunda ne olduğu belirtilmiyor fabrika üretimi olduğu için conn-sill vb şeyler yazıyor ..
 
Tekrar takarken yanlış takmamak için kalemle işaretlendirdim orda bir sorun olduğunu sanmıyorum.Ancak stereo giriş yazdığım 3lü kabloda akım var...! Zannedersem devre elemanlarından birinde problem var.Galiba çöpe atıcam.
 
''Ses girişinde düşük bir akım bulunur diye biliyorum'' düzeltilemez bir devre değil sonuçta ama siz bilirsiniz eğer tamamen gözden çıkarttıysanız .
 
:) Eşikteyim
Ara ara gözüme takılıyor tekrar deniyorum ancak tekrar olmuyor.Üzerindeki yazılardan internetten aradım biraz fakat devre şemasına ulaşamadım.Devre şemasını bulsam belki daha sağlıklı olacak.Bu arada ben bas ve stereo diye girişleri belirttim ancak onlar olmayabilir.
 
yani karışmış olabilir demek istediğimde buydu beni ama şöyle yapalım entegre tda2030 sanırım tam anlaşılmıyor ama bunun ses girişi 1. pinidir oradar yola çıkarak kontrol edebilirsiniz .
 
Merhaba Fehmi senin sayende atamadım bir türlü devreyi :D
Elimde muhtelif hoparlörler var atölyeye bu devreyi çalıştırırsam tesisatı kurucam.
Evet entegre tda2030A UM2.1
P1390568.jpgP1390569.jpg
1 derken öyle bir şey yok. CON9,CON10 gibi CON15 bile var ancak 1,2,3 diye sıralı değil.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst