2x6v Akü şarj cihazı tavsiyesi

okan67kaan

Üye
Katılım
9 Tem 2017
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
50
Arkadaşlar oğluma akülü motosiklet aldım üzerinde 6v 7A akü bulunuyordu aynı volt ve amperde 1 akü daha alıp paralel bağladım şuan 2 x 6v 7A akü var fakat ikinci aküyü bağladığım için şarj süresi uzadı orjinal adaptörü 8v 750 ma daha hızlı şarj için adaptör değeri ne olmalı ...Teşekkürler

Akü özellikleri

QcK7U.jpg


dLCae.jpg
 
adaptorunuzude x2 gibi dusununuz. Adaptorunuzun akimi 750 ma x 2 = 1500 ma yani 1.5 amper 8 volt adaptor almaniz gerekir.

Akunuz 6 volt 7 amper midir ? siz ma miliamper yazmissiniz. bu haliyle sarj 20 saat gibi surer.
 
Pardon yanlış yazmışım Akü 7A fakat adaptörün üzerinde 8v 750mA yazıyor.
8V 1.5A yerine 2A Adaptör buldum uygun olurmu acaba....?
 
Son düzenleme:
Akulerinizin uzerinde bilgi varmi?

nominal sarj hizli sarj seklinde. dilerseniz akunuzun bir resmini ekleyin uzerinde bilgi varsa okuyalim oyle yanitlayalim. 1 amper ile 7 saatte teorik olarak sarj olur biraz hizli sarj ama uzun vadede aku omru biraz kisalir yada akunuz isinabilir.
 
Akülerin resimlerini çektim özellikleri yazıyor
 
Evet resimler şimdi görünüyor.

Burada bu akü için sabit voltajda şarj öneriliyor. verilecek maksimum voltaj 7.5 volt olarak görünüyor. Akım için öngörülen maksimum akım 2.1 amper maksimum olarak görünüyor. ( bir akü için)

Siz iki aküyü paralel bağladığınızı söylediniz. Adaptör olarakta 2 amperlik adaptör bulmuştunuz. İki akü paralelde 4.2 amper maksimum akım verilebilir. Yani 2 amperlik adaptörünüz her aküye 1 amper akım verebilecektir. Akülerinizin özdeş olduğunu görüyorum.

Yani bu akü üzerinde yazan bilgilere göre 2 amperlik şarj adaptörü kullanabilirsiniz. 2 amperlik şarj adaptörü ile bu aküler tam boş iken 7-8 saatte şarj olacaktır. Eğer bir voltmetreniz var ise şarj esnasında 7.5 volt mertebelerine ulaştığınızda şarjı kesmenizde fayda var.
 
Ben aynı adaptör edinip 2. aküyü bunla şarj edin diye önereceğim, yani 2 adaptörle tek akü şarj süresine erişeceksiniz ;). Akü bağlantıları arasına şarj için ayırıcı anahtar koyarsanız daha güvenli olur.
 
2'nci aküyü takmadan önce şarj girişinde ışık kırmızı yanıyordu akü dolunca yeşile geçiyordu geçen yaz bu şeklide çalışıyordu yine 2'nci aküyü takmadan şarj yaptım fakat akü dolu olduğu halde yeşil yanmıyor bunun sebebi ne olabilir acaba.... led kesmiş olabilirmi...?

Voltaj için fluke multimetre var onunla ölçüm yapıyorum doğru yapıyordur inşallah :)
 
Led bozulmuş olabilir. Ledin yanması için gereken koşullar sağlanmıyor olabilir.

Kolay yol ,

Adaptor içerisindeki led sökülüp ister voltaj vererek ister multimetrenin direnç ölçüm kademesinde probları dokundurarak yanıp yanmadığı ( ışık verip vermediği ) denenerek durum gözlemlenebilir.

Gerekirse 1.5 volt pillede denenebilir.
 
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim ...Adaptörü söylediğiniz gibi alıyorum led kısımını söküp bir kontrol edeyim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst