2x C Pil yerine adaptör kullanımı

kadu5

Üye
Katılım
2 Şub 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar. Kızıma bir oyuncak aldım 2 tane 1,5 V C pil ile çalışıyor ancak duracell pil almama rağmen çok kısa sürede pili tüketiyor. oyuncak zaten beşiğe bağlı olarak kullanılıyor bu yüzden bir adaptör almak istiyorum ancak elektrik konusunda hiç bilgi sahibi olmadığım için oyuncağa bir zarar vermek istemiyorum. Nasıl bir adaptör almalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim. bu arada oyuncağın adaptör girişi yok.

02022014267.jpg02022014268.jpg02022014269.jpg02022014272.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba arkadaşlar. Kızıma bir oyuncak aldım 2 tane 1,5 V C pil ile çalışıyor ancak duracell pil almama rağmen çok kısa sürede pili tüketiyor. oyuncak zaten beşiğe bağlı olarak kullanılıyor bu yüzden bir adaptör almak istiyorum ancak elektrik konusunda hiç bilgi sahibi olmadığım için oyuncağa bir zarar vermek istemiyorum. Nasıl bir adaptör almalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim. bu arada oyuncağın adaptör girişi yok.

Ekli dosyayı görüntüle 15538Ekli dosyayı görüntüle 15539Ekli dosyayı görüntüle 15540Ekli dosyayı görüntüle 15541

Merhaba.Adaptör girişi yoksa cihazınızda,bu durumda piller çıkarılmış iken pil yuvasındaki bağlantılardan adaptörden aldığınız 3 voltluk bir dc. akımı vermeniz de gerekiyor.Alacağınız adaptör 220 volt ac/3 volt dc. olup regüleli olması gereklidir.Yalnız 3 voltun 2 pilin + ve - kutuplarından doğru polaritede (kutupta) bağlanması da gerekiyor,aksi halde ya devre çalışmaz ya da devre ters bağlantıda korumalı değilse eğer zarar da görebilir.3 voltla çalıştığı %99 gibi kesin görünmekle birlikte,bunu teyit edebilmeniz de gerekiyor adaptör satın almadan evvel.Bunun için piller yuvada takılı iken 2 seri bağlı pilin cihaza girmeden evvelki son terminal uçlarını,avometrenin dc. akım ölçer kısımından ölçerek bu 3 volt dc. akımı göstergeden okumanız gereklidir. Okuyorsanız %100 garantili olarak 3 voltluk regüleli bir adaptörü de satın alırsınız bu durumda.Ama ayrı ayrı 1.5 voltu bu terminalden bağımsız olarak okursanız 3 voltluk bir adaptörle besleme yapamazsınız.

Bu emniyetli araştırmayı şunun için söylüyorum.Örneğin benim evimde bir çalarsaat var ve bu çalarsaat 2 adet kalem pille çalışmasına rağmen,bir pili saati çalıştırırken,diğer pili ise buzzer ve bir küçük aydınlatma ampulünü (Gece görülebilmesi için) yakıyor.Yani bu 2 pilin de işlevi çok farklı son aldığım Çin malı bu saatte.Bunu aklıma getirip,fotoğraftan da tam seri bağlantıda olduğu çok net olarak anlaşılamadığından dolayı bu ölçüm işlemini yapmanızın daha garantili olacağı kanaatindeyim ben.

Piller seri bağlantılıysa eğer aşağıda daha önce,seri bağlı 4 pil için dışarıdan adaptörle besleme için çizdiğim şemadan da yararlanabilirsiniz.Yalnızca klemense 2 pilin son terminal uçlarından uygun birer kablo ile geleni,bu klemenste birleştirdikten sonra,siz 220 volt ac. / 3 volt dc. akımın jak çıkış ucundan çıkan + ve - uçlarla birleştirirsiniz.Adaptör gücünün watt büyüklüğü (Vereceği miliamper değerinin,cihazın orta boy alkali pillerin verdiği büyük kapasiteye rağmen,cihazınızın çok çabuk pil bitirdiği de (Hem de alkali pilleri) göz önüne alınıp,adaptör seçiminizde dc. çıkış kısmında mümkün mertebe,daha yüksek miliamper değerinin de yazılı olmasına dikkat etmeniz,güç yetmezliği hiç olmaması açısından çok iyi olacaktır.

Not: Adaptörün jak çıkışında + ve – kutupların doğru seçiminde (Adaptör üzerinde embol yoksa eğer) avometrenin dc.ile ölçüm kısmının bir özelliğinden faydalanırsınız.Doğru kutuplarla prob uçları temas ettiğinde,dijital göstergede (display) 3 volt değerinin önünde – işareti hiç çıkmaz.Bu durumda kırmızı probun bağlı olduğu uç +, diğer siyah probun bağlı olduğu uç da – uç demektir.

Eski analog göstergeli bi avometrede ise 3 voltluk dc.’yi doğru yönde ölçtüğünüzde (+ kutup kırmızı kablolu propta ike) ibre soldan sağa doğru 3 volta kadar gider ve kalır.Ters bağlantılı prob durumunda ise (+ yerine – ‘de) göstergenin ibresi sağdan sola doğru gitmek için yine dönmeye çalışır,ancak çok az kımıldayarak kalır.Çünkü ters yönde gidip bozulması bir setle önlenmiştir bunlarda.Böyle bir durumda da dc. akımı ters yönde ölçmeye çalıştığınızı da kolayca anlarsınız.Her iki (Analog ve dijital) tipteki bu avometreler ile kutuplarının işareti hiç bilinmeyen bir güç kaynağının (Adaptörün) uçlarını bu yollarla tespit etmek yine mümkündür.

Önemli:
Pilsiz bu yeni sisteme (Sadece adaptörle çalıştırmaya) geçtikten sonra,içinde alkali pilleri bulundurmamanız da gerekiyor.Şarjlı olmayan bu piller gelen fazla akımla,paralel de bağlı bulunduğundan dolayı,şarj olmaya çalışıp aşırı ısınarak cihaz ve çevresi için risk de yaratabilir.Aman buna dikkat edin.Kolay gelsin.Saygılarımla.

xYqbyZ.jpg
 
Öncelikle zaman ayırıp cvp verdiğiniz için teşekkür ederim. Çizdiğiniz şekle benzer bir devre hazırlayarak çalıştırdım ancak kullandığım adaptörün çıkışı 500mA olduğu için 3 voltta düzgün çalışmadı 4.5 v ta ise ya projeksiyonu çalıştı yada sadece ses geldi. Bende daha kaliteli bir adaptör aldım 2500mA 'lik olan bu adaptörde mükemmel sonuç verdi. 3V ayarlayarak hem projektörü hemde sesi çalıştırdım yaklaşık bir saat kullandım sonuç çok güzeldi. Belki birinin işine yarar olduğunu düşünerek birşeyler yazdım. Herkese kolay gelsin.
 
Toplam 4,5 voltluk 3 adet kalem pil ile çalışan Trendyol'dan promosyon olarak aldığımız led şeritin entegresi usb kablosunun kutuplarını doğru bağlamama karşın yandı ve çalışmaz hale geldi. Nedeni ne olabilir? Bu entegre 4,5 volt ile çalışıyordu ama. Tel adaptörü 5v 1.3 amper.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,258
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst