2li veya 3 lü plcnin aynı iş için kullanılması

cemoztan

Üye
Katılım
19 Eyl 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
30
PLC projelerinde hep karşıma projelerde veya makinalarda tek plc kullanımı veya 3-4 iş için ayrı ayrı plc kullanımlarını gördüm. bir kişi söylemişti fakat terimleri unuttum.
sormak istediğim soru şu : örneğin bir matbaa makinası içerisinde 3 ayrı iş bölmü var. bunlar için 3 ayrı plc kullanıyorsunuz. fakat bu plcler de yer alan yazılımla bunlardan herhangi biri arıza yapsa bile kalan 2 plc bu arıza durumunda diğerinin görevlerini yapmakta. yani aslında işleyiş devam ediyor, herhangi bir duraksama olmuyor. plclerin 2li, 3lü veya belkide daha fazla plcnin bir arada bu şekilde kullanımının isimleri varmış. bu konuda bilgisi yardımcı olabilir mi? bunların isimlerini ve işleyiş biçimlerini anlatabilirse çok sevinirim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Cemoztan Merhabalar;
3 lü veya daha fazlasını görmedim ,duymadım ancak 2 plc li redundant sistemler vardır kiritik tesislerde 2 plc de aynı yazılım aynı donanıma sahip ikisi de her zaman sistemi takip ediyor,aktif olanda arıza çıktığında hemen diğeri devreye girip kesinti olmadan prosesi devam ettirir.

Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,190
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst