2500 - 5000 mw civarında bir hobi lazeri... nereden?

kötü amaçlı şeyler düşünüp az biraz elektronik bilginiz varsa komponentleri herhangi bir elektronikçiden alıp bir devre tasarlayabilirsiniz bunu kimse de takip edemez.

sizin dediğiniz dişçi olayı değil eskiden büyük cnc lathe veya dikey işleme makinesi ya da çok eksenli bir makine üreticinin koyduğu kuralla başka ellere geçmesin diye gps li ıvırlı zıvırlı üretilirdi.
fabrikada temizlik zamanı gelince bunu bilmeyen elemanlar makinenin altını temizlicem diye yerini değiştirince makine kendini kitlerdi. şimdiki üreticiler artık böyle bir şey yapıyorlar mı pek sanmıyorum çünkü büyük makineler çok yaygınlaştı artık.
gümrük mevzuatında yasaklı ürünler içindedir lazer. lazerin çeşidi yazmaz. her türlü diyot co2 fiber vb. lazerler ülke girişine yasaktır. bu uçaklara lazer tutanlarla alakası yok çok eskiden beri uygulanan kuraldır.
 
Ben de öyle sanmıştım. Fakat bildiğiniz dişçi. Eski de değil yeni makine. Ve ünlü bir marka. Şartnamesinde yazıyor zaten. Makineyi Suriye',Irak'a ortadoğu ülkelerine satamazsın. İran'a satamazsın. hepsini tek tek yazmışlar.
 
Ya GPS, yasak, uçak vs olsun da siz bana iyi bir diyot lazer tavsiyesi yapın yeter :)
 
Ben 2 ay önce 7500mw carved metal özellikli , 65*50cm çalışma alanı olan bir lazer cnc makinası Çin'den aldım. Ahşaba foto ve yazı için aldım. Yazı ve vektörel çizimleri anında nefis yapıyor maşallah. TNT firması ile nakliye isteyince extra 100 dolar civarı fazla ödüyorsun ama hem 5 günde ürün geliyor hemde TNT firmasının gümrük müşavirleri gerekli gümrük işlemlerini yapıyorlar, yoksa senin özel olarak gümrük müşaviri tutmanın gerekir ki cinayet olur bu. Gümrükte de aldığın ürün fiyatı üzerinden vergi çıkmakta, sonrasında ürün evinde.
Ama önemli olan sonrası !!!
Makine bozuldu ne yapacaksın ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst