250 kW. Soft Starter Kalkış - 400 kVA Trafo

asist

Üye
Katılım
3 Haz 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Müstakil kurduğumuz 400 kVA trafoyla 250 kW. santrifüj pompayı çalıştırmayı planlamaktayız.Trafo gücünde bir sıkıntı olurmu.Ve sürücüde ne gibi hususlara dikkat etmem gerekli.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Trafonuz sadece pompa içinse yeterli görünmektedir.Yol alma zamanını uygun ayarladığınız sürece pek sıkıntı çıkmaz.
 
Sfort Starterde kesinlikle Motor Gücü Secilmemilidir..300 Yada 350 sorf starter Kullanmalısınız.. Veya 250 kw İnverter.. Bu Konuda Yardımcı OLurum.. Destek

Not : Sfort StarterLerde Kesinlikle Deparaj Akımı Göz önünde Tutunuz.. Zaman ve Süreyi ne kadar Uzun Tutarsan Tut Bir Sürücü Gibi performans Alamıyacaksın Veya Sorf Starter Yanıcaktır. İnverter Kullanınız.. Veye Yukarda Belirttim kw yUksek Tutunuz.
 
Bu hafta devreye almayı deneyeceğiz.Konuyla ilgili son durumu tekrar yazarım.Teşekkürler.
 
sn. asist
konu ile ilgili son durumları dört gözle bekliyorum.
bizim de benzer işimiz var. ilki frekans konversörü diğer 3ü soft starter ile yol vermeli 4 adet 250kva motor koracağız.
isteklilerden birisi motorların hepsi soft starterli olursa ilk kalkış anında vanaları boruları parçalar diye felaket senaryoları yazmıştı.
 
yok canım oyle bırsey.....abartmıs arkadaslar birazcık...soft starter kullanmanız sadece motor yumusak yol verir. bu nedenle VFD performansı beklenemez. yani kalkarken yine yuksek demeraj akımı ceker. bu yuzden bırcok arkadasımız generator , trafo secımınde yanılıyor. calıstıgım tesisde 500 kw a kadar cesitli guclerde blower ve pompalar var ve soft starter ile cok rahat kalkıyor. hic byerde parcalanma olmuyor.
 
Tarfonuz sadece pompa yı beslicek ise oldukca yeterli malum normal kontaktör ile ilk demerajda yukte takrıben 400 ila 500 yakın ceker amper ceker zaten mevcut trafonuzun amper cekme degeri 600 amper civarı soft star ile ilk demerajda amper cekimi 700 lere kadar cıkar kısa süreli yanı 20 sanıyelık bır 700 amper cekımı mevcut trafoya zarar vermıcek kanatındeyım motor kendını toplayınca amper cekımı normala bınecektr kolay gelsin...
 
Softstarter seçerken pompa ile motor arasındaki kaplin yapısının zarar görmemesini amaçladık.Ayrıca şöyle bi düşüncemde vardı.Kalkış akımını düşürür diye.O konuda tereddütlüyüm.Ahmet Koca'nın dediği gibi 700 A. göreceğiz ama zararı olmayacak gibi.
 
Motorları denedik.Kalkış süresini 20 sn. tuttuk.Bypass kontaktörü devreye girmeden hemen önce 1200 A. değerini okuduk.
Soft starterde ısınma var ama şimdilik bir problem gözükmüyor.Trafoya olan etkisini de ilerleyen zamanlarda gözlemleyeceğim.
 
Motorları denedik.Kalkış süresini 20 sn. tuttuk.Bypass kontaktörü devreye girmeden hemen önce 1200 A. değerini okuduk.
Soft starterde ısınma var ama şimdilik bir problem gözükmüyor.Trafoya olan etkisini de ilerleyen zamanlarda gözlemleyeceğim.

Isınmamı Var bu Isınam Ne kadar Derecesi COk Önemli : ) Bu arada Sort Starterler Nazar değmesin : )
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst