250 KW MOTOR SOFT STARTER İLE YOL VERME

hackaner

Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
241
Puanları
1
Arkadaşlar 250 kw bir motorun girişine manyetik şaLter koruması koyacağım motor kw büyük olduğu için ve maliyeti bir nebze düşürmek için kontaktör koymayı düşünmüyorum manyetik şalterden soft startere soft starter çıkışından da direk motora gitmemde bir sıkıntı olurmu önereceğiniz soft starter markası varmı ve bu şekilde çalıştırmamda ileriye dönük bir sıkıntı yaratır mı?
Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kontaktör koymanıza gerek yok.Direk startlı tip seçerseniz daha uygun olur.Simens,ABB,Schneider olabilir.
 
Kontaktör koymanıza gerek yok, ama,,şebekede olabilecek olumsuz enerji dalgalanmnalar, ani gidip gelmelerden olakı softsatrter etkılenebilir.Bakın bu kadar para verıyorsunuz, sistem kuruyorsunuz, ucuz tesis,pahalı işletmeye neden olur. Ben bunbu gecde olsa bir çok hata dan sonra anladım. Müşteri veya işsahibini patronu düşünnüyoruz.Sistem iyi gittiği sürece sizi arayan soran olmaz, ammaaa, bir an bi arıza olsun, siz deyınkı, "pahalı olmasın dıye kontaktör koymadım",dıyeceklerki, "söyledınde almadıkmı??".

Softstarde akım koruması zaten var, TMŞ yerıne kontaktör koymanızı tercıh ederım..
 
Kontaktör kullanıldığında girişte mutlaka hızlı tip sigorta bulunması gerekir.Soft starterde motor korumasına yönelik olarak tüm korumalar mevcuttur.Ancak;kablo ve motorda oluşabilecek olası bir kısa devrede soft starterin açma karakteristikleri uygun olmayabilir, kısa devre için gecikebilir.Bu nedenle;girişte TMŞ(SIEMENS Motor koruması–Faz korumalı- ETU10M,LI-Fonksiyonlu) olması daha iyi olur düşüncesindeyim.
saygılarımla
 
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.
Motor koruma kullanmayacağım ve zeybek arkadaşımın dediği gibi kontaktör kullanacağım.
Hepinize teşkkürler
 
Ayrıca, biz pek kullanmıyoruz ama, Avrupa ve dısarıdan gelen panolarda, sürücü ve softstarter girişlerine filtre takılmaktadır. tabi, filtre takmak artı malıyetdır ama elzemdir..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst