250 KVA TRAFO İÇİN XLPE

botaj_586

Üye
Katılım
10 Şub 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar 250 kva trafo için xlpe seçimi yapmam lazım nasıl yapa bilirim yardımlarınızı bekliyorum
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Giriş gerilimi ne olacak onuda belirtseniz :) ya da kablo çıkışa çekilecekse çıkış gerilimi :)
 
normal de 35 lik yeter ama tedas 95 lik isti yor
 
250kVA'lık bir dagıtım trafosu primerden yaklasık 4,2A kadar bir akım çeker ( gerilim 34.5kV) ... dolayısıyla arkadasında bahsetmis oldugu gibi en kücük XLPE kesiti olan 35'llik yada 50'lik kullanman mümkün. Ancak piyasada genelde bu iki kabloyu bulabilmek biraz zor . Ondan dolayı büyük ihtimalle 95 lik XLPE kullanacaksınız.
 
Elektrik dağıtım Şirketleri 95 'lik kablo istiyor.Geçici kabulde daha düşük kesitleri de belki kabul ettirebilirsiniz ama benden XLPE kabloyu hep 95'lik istediler.
 
Kısadevre hesabı yapılmadan XLPE kablo kesiti belirlenmez !

Aynen katılıyorum. Ayrıca mevcut besleme durumunda kablonun kısa devre hesabı kurtarsa bile ilerde veya mevcut durumda ring Şebeke ise daha yakın bir kaynakdan besleme ihtimali olduğu için belli kesitlerin altını istemeyebilir. Ayrıca yapılan tesislerin ilerde veya hemen kendi sorumluluklarına geçeceğini düşündükleri için şebekelerinde yeknesaklık isteyecektir.(Kablo çeşitliliğinden kaçacaklardır.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,316
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst