250 kameralı sistem kurma

yuppiall

Üye
Katılım
28 Eki 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
MErhaba arkadaşlar.
250 kameralı bir sistem nasıl kurulur, neler gerekir ? Şema nereden bulabilirim ?
ödev hazırlıyorum da yardımlarınızı bekliyorum..
 
analog sistem için bunlar

bir sema bulabilirmisin bilmiyorum bu kadar büyük sistemde kullanılacak malzemeler
250 adet nevii karısık kamera
2 adet kontrol klavyesi ( en az)
16 adet 106 ekran monitor
6 adet 19 inch monitor
8 adet 32 kanal dvr ( 32 kanal düsünürsen)
16 adet 16 kanal dvr ( 16 kanal düşünürsen)
250 kamera sayısına uygun matrix swicther ( yeni nesil bazı dvr larda bu özellik var rs 485 ile dvr ları senkron ediyorsun.)
 
Son düzenleme:
o iş bugünün şartlarıyla ıp sistem ile olur anolog sistem en az 3 katı daha maliyetli olur gereken malzemelerde sadecde nas ünitesi ve 250 adet kamera ve modem siwiçler
 
arkadas sistem kuracagım demiyor arkadaslar ödev hazırlıyacagım diyor...
 
peki kullanılacak smps gün kaynağı ve kaç amper olmasını yazmamışsınız, bu sistemi kurmak kolay önemli olan güç hesabı ve mesafedir.
 
bu kadar buyuk bir sistemde merkezden 12 veya 24 volt ile besleme yapmam yakın lokasyonlarda bulunan dagıtım panolarından 220v tasır kamerann yanına adaptor koyarım veya 220v kamera kullanırım.
 
250 adet kamera nasıl kurulur.

Öncelikler google earth gir ordan kendine büyük bir fabrika bul. Fabrikanın google earth sayesinde gerçek metrajlarını çıkar.Bir yere not et. Sonra o fabrikanın görüntüsünü (hastane,vs vs olur ) printerindan çıkar.
Daha sonra elinde bulunan (misal) 250 kamerayı kuş bakışı görünüşünden yerleştir.İŞte kapıya 5 tane koy ,arka kapıya 10 tane koy içerileri kafana göre odalar çiz odalara 5 er tane koy gibisinden Aslına bakarsan büyük bir fabrikanın krokisi diye googleden arattırısan dana çok işni görür. Google earth gerek kalmaz.
Neyse 250 kamerayı yerleştirdin sonra kendine fabrikada bir tane merkez odası yap ki tüm kablolar oraya gitsin bunların ölçülerini al her bir kamera için merkez odasına gidecek meyrajları çıkar. Çıkardığını var sayalım.
Sonra odaya 250 kameraya yetecek kadar monitör koy Mesela biz projelerimizde 100 kamera 6 tane 105 ekran koyuyoruz sende 15 tane koy. Bir tane matrix swich ve klavyesini koy. Matrix swiçhl sayesinde istediğin görüntüyü istediğin ekrana klavye yoluyla taşıyabiliyorsun daha çok işlere yarıyor ama sen amaç olarak onu yap, 8 adet 32 li dvr koy Dvr kameraların kayıt etmesi ve senin görüntü almana ve internete aktarmana yarayan alet (Şimdi bazı arkadaşlar yazar kesin ya şu işide yarıyor diye ama ben kısacasını yazdım) bunu haricinde bu dvr ları yerleştirmene ve toplu halde bir yerde durmasına yarayacak 42 u kabinet lazım (dolap)bir tanede kabinet al.Daha sonra bunları besleyecek bir güç kaynağına ihtiyacın var 20kw lık olsun.Daha sonra Bunları besleyecek bir adaptör koyman gerekiyor.Onuda ödevine yaz Bunların internetten resimlerini indir ve güzelcene dökümanının bir yerine yapıştır.Tabi biyensi de lazım sana her bir kamera için 2 adet ayrıca 250 kamera ve 250 lens yaz. Aradaki kablolar içinde rg6 u 6 kullandım de aÇIKCASI AKLIMA GELENLER BUNLAR EKSİKLERİ ARKADAŞLAR DVAM ETSİN ACELE BİR İŞİM ÇIKTI..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst