24v ac kontatör

beat2005

Üye
Katılım
17 Şub 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 24 v ac bobinli kontaktör 24 saat devre deydi 2 gün sonra bobin uçları kısa devre gösterdi kontaktörü degiştirtik yine ertesi gün kısa devre olmuş kumanda sigortasını attırmiş sebebi nedir açaba ben birtürlü çözemedim trafodan 24 ac çıkıyo bu bir vinç kontaktörü açil stop kontaktörü olarak çalişiyo ustalarımdam yardım istiyorum teşekürler ???
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
değiştirdiğiniz kontaktörün "ac" mi "dc" mi olduğunu kontrol etmenizi öneririm .Bazı markaların kontaktör kodlarında bir harf ac , dc değişikliğine yol açıyor.
 
Arkadaşım 1.si değiştirdiğin yani orjinal ilk kontaktörün etiket bilgilerine bir bak incele yenisi ile aynımı 2.si diğer kontaktörlerinde 24 v ac mi bir kontrol et bakalım (24 vdc ise olay zaten çözülmüştür )emniyet kontaktörünün bilgilerini teyid etmiş olursun. Eğer kontaktörün marka ve modelini yazsaydın daha da yardımcı olabilirdik
 
ustalarım orjinal kontaktörü telemekanik 24 ac yeni taktıgımız kontaktör general elektrik 24 ac kontaktör takmiştik
 
Ben senin yerinde olsam federali hiçbir makinamda kullanmam telemecanique ten şaşma. Bir ünitemizde federalin kontaktör sorunuyla karşılaştık fabrikası hemen yanımızda olduğu için fabrikasından arkadaşlar geldi. olayı gördükten sonra kendilerinin bir şey yapamıyacağını söylediler. Yani böylede bir olay var onun için biraz pahalıdır ama seni yarı yolda bırakmaz. kolay gelsin
 
Sn:Beat 2005

Anladığım kadarıyla yaşadığınız problemin iki kaynağı olabilir birincisi kullandığınız kontaktörün bozuk olması yada istenen özelliklere haiz olmaması ki yukarda arkadaşlarım bu konuya değinmişler.
ikincisi ise kumanda devresinde meydana gelen herhangibir arıza yada istenmeyen durum olabilir.Sonuçta kullandığınız kontaktörün bağlı bulunduğu kumanda devresinde bahsi geçen kontaktörü enerjilendiren başka bir kontaktörün yada herhangibir devre elemanının kontakları olabilir ve sorun bunlardan birinden de kaynaklanabilir.Kumanda devre şemasını elinize alarak sistemi kontrol etmenizi tavsiye ederim.Selamlar ,saygılar.
 
24v trafo aşırı ısınıyormu acaba kontaktör bobininde sorun olacağını zannetmiyorum başka trafo ile denesen ;) kontaktörün bobin uçları 0 ve 24acv yi trafodan direkmi alıyor yada trafo başka yerlerede volt veriyorsa watı yeterlimi
 
ustalarım verdiniz cevaplar için teşekkür edrim projeyi içeledim herhangi bi anormal bişey bulamadım kontaktör açil stopundan besleniyor, kontaktör güç devresin beslemesini kesiyor, trafoyu ölçüm saglam çıkiş voltajıda normal ,kontaktör trafodan direk besleniyor açil stopa seri baglı şuan sistem kontaktörsüz çalişiyor direk bagladım ,diyer kontaktörlerde 24 vac ama onlara bişey olmadı bu garip benim tek aklima gelen voltaj düşüklügünden ola bilirmi çünkü kontaktör sürekli devrede acil stopa basılınça devreden çıkıyor, ustalarım yardımlarınız için çok teşekkür ederim saol
 
gökhans tamamen sana katılıyorum arızayı kontaktör'de değil bence beslemede aramak gerekir, çünkü gündüzleri fabrikalar çalıştığı için çok akım çerek ve voltaj normal olabilir, fakat geceleri bir çok fabrika çalışmadığında voltaj yükselebilir, 24vac çıkış belki de 30vac yi aşar ve bu da bobinin çok ısınmasına neden olabilir kontrol etmek gerekir.
 
Problem güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir mi ?

Bu bana daha mantıklı geliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst