24V 40 A Güç Kaynağından Çekilen Akım?

lamneth

Üye
Katılım
8 Şub 2010
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba böyle bir güç kaynağına bağlayacağım herhangi bir alet, 24V ve 40A e mi maruz kalır? yoksa 24V ve bağladığım aletin direncine bağlı olarak çekeceği akım değişir?

Elimde bir sensör var da 40 mA den fazla akıma maruz kalmaması gerekiyor. Ben bu sensörü bahsettiğim güç kaynağı ile besleyebilir miyim acaba?

Teşekkürler.
 
Güç kaynaklarından çekilecek olan akımı sistem belirler. Güç kaynakların üzerinde yazan akımlar bozulmadan çalışabildikleri yani dayana bildikleri akımlardır. Sensörün üzerindekide sensörün dayana bildiği akımtır ancak o yazılı olan akım sensörün harcadığı akım değilde çıkış ucunun dayana bildiği akım olarak düşünüyorum. Sensörün çıkış akımınıda çıkışa bağlanacak olan cihaz belirler.
Kolay gelsin.
 
Genel olarak eksik bilgiden kaynaklanan ,yüksek akımlı kaynağın düşük akımlı sistem veya cihazları bozacağıdır.Bu yanlış bir bilgidir.Örnek olarak 100 Amper gücünde bir akü veya DC. besleme kaynağına 1 Amper çeken bir cihaz bağlanırsa cihaz ihtiyacı olan akımı çeker,(ÇEKER) normal çalışmasını yapar.Alet veya cihazlara akım basılamaz,cihazın çalışma geriliminin üzerine çıkıldığında akımlar artar,sıkıntı ondan sonra ortaya çıkar.Bu nedenle cihazların normal gerilimlerinin üzerinde çalıştırılmamasına dikkat edilmesi yararımıza olacaktır.kolay gelsin.
 
örnk: 120 Ah bir aküye 10mA lik bir küçük led bağlayabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst