24 vdc bobinin daha hızlı çekmesini ve bırakmasını istiyorum

elektrikçicüneyt

Profesyonel Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
3,693
Puanları
1,306
Yaş
47
Konum
kocaeli
s..a. arkadaşlar 24vdc bobinin yaklaşık hızı 20 mili saniye ben b hıızı daha aşağıya çekebilirmiyim?10 milisaniye kadar olabilir.intenette araştırdım.trisör veya triac devrelerin hızlı çalışmasını sağlıyormuş.0.01 mili saniyede çalıştırabiliyormuş.
1-)24 vdc de bu elemanları kullanabilirmiyim?ve bunların özelliklerine göre numaraları var üstünde hangi tristör veya triac'ı kullanabilirim.(internetten aradım numaraları var ama ne voltajı yazıyor nede özelliği)
2-)24 vdc Şebeke bağlama şemasını bulabilirmiyim?(ucunda röle veya bobin olacak devre)
bunlarla bu devreyi yapamazsam nasıl bir malzeme veya devre kullanmalıyım.
bu konuda bilgisi olan akadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum.ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 
brode,güpür makinasında (makinanın hızı 140d/d) desen işleme programı olarak bazı pimlere komut verecek.ama röle bobinlerinin makinadan daha hızlı çekmesi lazım.bu bobinlerin sayısı 22 adet olacak plc'den aldığı komutlara göre sırası gelen röle çekecek.ama bu çekme hızı şuan makinayla hemen hemen aynı hızda en ufak sorunda desen yanlış çıkabilir.
 
Son düzenleme:
sorum anlaşılmadı herhalde sn berkan. Tmam makinayı yönlendirmek istiyosunuz ama makinaya yön veren elektronik malzeme nedir? yada motoru süren kumada eden malzeme. ben tam anlatmak ıstedıgınızı anlayamadım. anlayabilirsem tavsiyemi belirtmek isterim. cihazın fotosunu elınızde varsa eklermısınız buraya.
 
burada görülen pimler bu makinanın hava kontrollü yapılanı ben buradaki pimleri röle bobini veya valf bobiniyle kumanda edeceğim.bu pimler desenin durumuna göre ya yerinde kalıyor yada 1 cm ileri gidiyor.aradaki bu 1 cm boşluğu yayla doldurup bobinin fazla bir zorlanmaya maruz kalmasını önleyeceğim.ama bnu yaparken bobinlerin hzı 20 milisaniye ben bunu biraz daha hızlandırmak istiyorum.


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
peki bu hızı başka türlü arttırma imkanım yok mu?yukarda da yazdım.tristör veya triac kullanarak bunları kullanarak 0,01 ms yeye kadar hız elde edilebiliyormuş.çünkü ben eğer gücü yeterli lursa ilk etapda rölelerde kullanılan bobinlerden kullanmayı düşünüyorum.buda maliyeimi bayağı aşağı çekiyor.gücü yeterli olmazsa valf bobini kullanacağım.
 
sn berkan dediğiniz süreler çok kısa süreler. bobinlerin verebileceği tepki süreleri sınırlıdır. Bobinler arası hızlı tetikleme geçişlerini dediğiniz gibi tristörlü devrelerle yapabilirsiniz. Sadece bobinin tepki süresini kısaltayım diyorsanız bu belli bir sürenin altına inmez kanaatindeyim. Ben bu konu hakkında bobin üretici firmalara danışıp sağlıklı ve kesin bilgi almanızı öneririm.
Ayrıca tahminim Röle bobinin gücü yetmeyecektir valf bobini daha kararlı ve güçlü çalışır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst