24 v dc pompa çalıştırma

shamlockaa

Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Arkadaşlar elimde 2 adet 12 volt 20 amper elektrikli bisiklet aküsü var. Bunları seri bağlayarak 24 volt 0,9 amper ufak su pompasını çalıştırmak istiyorum. Bir kaç denemem neticesinde iki aküyü seri bağladığımda pompanın kalmadığını (dız diye bir ses çıkarıp duruyor) fark ettim. Biraz araştırmalarım neticesinde kondansatör (kapasitör) takmam gerektiği konusunda bir şeyler buldum.

Konuya hakim arkadaşlar;

- Proplem ne olabilir, Kompansatöre ihtiyacım var mı? Varsa nasıl bir kompansatör seçmeliyim?

24 V DC pompa beslemesi.png
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dogru akım motorlarında kondansatör kullanılmaz.
Olasıklar, aku şarjı zayıf, akım degeri yeterlı değil, akuler eskimiş olabilir. Artı eksi yönleri ters olabilir. mekanık sıkışma olabilir. Kömürlerde sorun olabilir.
 
Merhaba. Cevaplar;
1- Dc türü bir motor olduğundan kondansatöre hiç gerek yoktur. Ac'den dc'ye (Trafo kullanarak) redresörle doğrultma yaptığınız halde yüksek sığalı 40-50 voltluk elektrolitik kondansatörlere iyi filtreleme amaçlı o zaman ihtiyacınız olabilirdi. Aküleriniz şarjsız olabilir, tek tek kutup başlarını avometrede dc. kısmıyla ölçtüğünüzde 12.6-13.2 volt (Normal dolu-aşırı dolu) aralığında olması gerekir. Bir tanesi tam şarjsız (iyice boş) olursa seri 24 volt dc. bağlı olan çıkışında, bu çıkış akımı çok düşük kalabilir

2- Bu pompa çok uzun süreliğine kullanılmadığında ilk çalıştırmada bu tür tutuk çalışmalar (Araç lastiklerini şişiren dc elektrikli kompresörlerinde de olduğu gibi) olabilir. Bu aksaklık bazen milinde ciddi bir sıkışma durumu yoksa, 24 volt dc. yerine örneğin 36 volt dc. gibi daha fazla voltajı kısa süreliğine 3 seri aküyle veya ayarlı bir güç kaynağıyla verildiğinde normal bir çalışma rejimine dönebilir. (Örneğin araçlardaki 12 volt dc.' lik hava kompresörlerinde bu tür bir uygulama uzun zaman kullanılmadan bekletilmiş olan hava kompresörlerinde çok işe yaramaktadır.)

3- Tüm bunlara rağmen normal çalışma rejimine yine geri dönüş olmuyorsa eğer, pompayı elektrik motoruyla bağlı olan akuplesinden ayırıp, temizleyerek, yağlayarak tekrar geri toplamanız gerekir. Elektrik motorunun fırça-kollektör kısmında da toz, kir, vb. yabancı maddelerle aşırı kirlenme durumu olabilir, varsa bunlar giderilmeli, fırçaların kollektöre çok iyi bir elektrik teması sağlanmalıdır. Pompa fanı santrifüj tipteyse kanatlarına veya miline toz, kir, vb. istenmeyen maddeler veya yabancı cisimler sıkışıp, pompa milini dönerken bloke etmeye çalışabilirler. Pompa içini de bu tür engellemelere karşı iyice temizlemelisiniz. Kolay gelsin.
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Pompa içerisini söktüğümde milin pastan dolayı sıkışıp dönmediğini farkettim. WD-40 ile işimi hallettim, şuan sorunsuz çalışıyor.

İlginiz için teşekkür ederim.Problem çözülmüştür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst