220v Motor hizi kontrol trafosunda bozulma

Arkadaslar cevaplariniz icin cok cok tesekkur ederim.
@silvestir Sunu anlamadim ayni faz olunca neden kisadevre oluyor bobin olmasindan dolayimi ? Sonucata farkli fazlar degil.. her iki ucada ayni faz giriyor??
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şöyle düşün önce iki ucu birlestirdin, sonra bunlara faz verdin. Eee o iki uç içeride bobine bağlı. Bobinde 20v gerilim induklendigini farzet. Kisadevre yaptın, bütün güç ordan geçmek isteyecek. 180w /20 = 9 amper. Senin trafodaki tel kalinligin 1 ampere göre.

Benim fikrim boyle. Daha iyi bilen yorum yapsin
 
180 watt trafonun total gucu kisa devre edilen kisimdan trafonun total gucunu kisa devre etmiyoruz.
 
adam 1000w trafoya dışarıdan 2 sarım atıyor ve kaynak makinası yapiyor, bikac yuz amper çekiyor. Total gücü kisadevre etmiyorsun madem neyi kisa devre ediyorsun.
 
Trafoda birden fazla sargi var. Dikatinizi cekerim. Kisa devre dedigi kademe sargisi.

2 sarimla kaynak makinasi yapiyor ama o iki sipir icin kullandigi iletkenin capida cok kalin oluyor.

Bu trafoda hem sipir az hemde cap dusuk. Anahtardan konum degistirirken anlik kisa devre oluyor oyle saniyeler dakikalar mertebesinde degil. Sure saniyeninde altinda. Birde bu oto trafo.

Birde kisa devre yapan devre uzerindeki komutator anahtati. O kadar guc gececek olsaydi sikinti olsaydi bir sure sonra komutator anahtarinin kontaklarida sorun cikartmaya baslardi.
 
Tabi ki çok kalın olacak adam 200 amper çekmek istiyor, ama 1mm tel kullansa o tel yine 200amper çekmeye çalışacak ama atıyorum 50 amper cekebilecek ama bunu bile kaldıramadığı için yanacak.

Eskiden akü şarjı için trafo alırdık 120watt. Almışken de kademeli alırdık 72 volta kadar. Sonra 12v sargisindan akü şarj ederken deli gibi isinirdi trafo. Mantıken 10 amper çekebiliriz diye düşünürdüm ve anlam veremezdik. Sonra çaktim davayı. 72 volt sekonder yapınca adam 2 ampere uygun sargı yapıyor. Sen 6-7 amper yuklenince sonuç kavrulan trafo..

Haa ototrafoda özel bir durumu var mı bilemem. Ama manyetizmayı hangi bobinden harcarsan harca trafo otomatik olarak gidebildiği yere kadar manyetizmayı arttırmaya calisacaktir benim düşüncem bu. Denemesi kolay 2 sargı arasına bı ampermetre takip bakmak lazım ne geçiyor
 
Evet en sagliklisi deneyip kisa devre aninda ne kadar akim aktigini olcmek. Yorumdan ileri gidemeyeceğiz sonucta
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst