220v motor hız kontrolu?

suha37

Üye
Katılım
2 Eki 2006
Mesajlar
348
Puanları
1
Yaş
62
arkadaslar benım bır sorunum var bır komur kazanına aıt sırkılasyon pom var debısı yetmıyor 220 v bır surucu ıle motor hızını artırmak ıstıyorum boyle bır surucu varmı
yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
motor hızı standart frekans konvertörleri le artar ve 60hz kadar çıkartılabilir ama motorda ısınma yada akım artısına sebep olur. motorun buna dayanabilirmi bilmiyorum. bunun yerine pompayı değiştirip debisi daha yüksek bir pompa koymak daha akıllıca olacaktır. tabi değiştirmek mümkünse, genelde motorlar üretilirken mesela 50hz 1500 d/d diye üretilir. hız kontrolleride hızlandırmaya değil hızını düşürmeye yarar. pompa tipi debisi gibi hesaplar önceden fazla seçilir genelde.
 
sirkülasyon motorunun debisi yetersiz geliyorsa motorun gücünü artırmalısın.motor sürücüler ile frekans üzerinden hız kontrolü yapılır.
 
sn suha 37 sadece debiyi arttıracaksanız sürücü takmak sisteme debisi daha yüksek motor takmaktan daha pahalı ve daha karmaşık olabilir, diğer arkadaşların tavsiye ettiği gibi bence de motoru debisi daha yüksek olanla değiştirin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst