220V 50Hz Arcelik Buzdolabini 220V 60 Hz de çalıştırma hakkında?

Bende 60hz frekansta bisey olmayacağı düşüncesındeyım.Buzdolabı daha hızlı soğutma sağlayacağını düşünüyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bende 60hz frekansta bisey olmayacağı düşüncesındeyım.Buzdolabı daha hızlı soğutma sağlayacağını düşünüyorum.

arkadaslar yanlis anlamayin ama tahmini seyler, gorusler, dusunceler yazmayalim, olay ciddi bir konu. bilgimizi yazalim lutfen.

bu arada arcelik fabrikasindan gelen cevap da cok tatmin edici degil. cevap asagida:

Türkiyede 230 V-50 Hz olan şehir şebekesi Suudi Arabistan da 220 V 60 Hz. Şebeke geriliminin farklı frekansta olmasından dolayı, mevcut makinenin Suudi Arabistan şebekesinde çalıştırılması uygun değildir.Aksi durumda makinenin yanma ihtimali söz konusudur.

Turkiye deki voltaj farkliligindan bahsetmis, urunlerin 220V 60 Hz. ye uyumlulugundan bahsetmemis.

 
ben baska bir konu hakkında sizden yardım istiyorum. eger esyalarınızı suudi arabistan'a tasıdıysanız masraflar ile ilgili bilgi verebilir misiniz? bende buradan türkiye'ye goturmeyi dusunuyorum da ortalama ne kadar bir masraf cıkar.

tesekkurler
 
50hz den 60 hz e geçtiği zaman döner alan hızı 1.2 katına çıkar.
Güç gereksinimi ise (1.2)^3=1.728 katına çıkar.(motor gücü sabit)

Ben zannetmiyorum ürünlere koyulan motorlar 50 hzde gerek duyulan değerlerden daha yüksek değerlerde çalışırsa die güçlü motor konulsun. Sonuçta ürünler min. maliyetle üretilmeye çalışıyor.

Çözüm olarak buzdolabında sorun çıkarmasa bile (belki), sana tavsiyem çamaşır makinasını %50-%75 doluluk oranında çalıştırman.

Çalıştığım firma arabistana derinkuyu pompaları yolluyor lakin burda yapılan dalgıç motorlar pompaların gerek duyacağı gücün daha üstünde değerlerle montajlanıp yollanıyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst