220 Volt AC Motoru DC volt vererek çalıştırma

omer_dky

Üye
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar elimde 220 voltla çalışan bir ac motor var ben bunu dc voltla çalıştırırcam dc30volt kadar ne gibi sakıncası veya artısı olur

ayrıca ben bu motoru ac hız kontrol devresi bağlayarak çalıstırmak istiyorum yani motorun devrini kontrol etmek istiyorum bunun için gittigidiyordan bu urunu aldım

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/ac-motor-hiz-kontrol-devresi-voltaj-regulatoru-236890549

bu ürün işime yararmı yardım ederseniz sevinirim iyi günler dilerim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Motor tipine göre değişir. Her AC motor dc ile çalışmazlar. Seri motor kullanırsanız dc voltajla da çalışır.
 
Fırçalı bir motorsa ve 220 vac ile direk çalışıyorsa mutlaka üniversal (seri) motordur,dc 30 voltla çok düşük bir devirle dönebilir,ama iş yapması için en az 50-60 volt dc gerekir,oto cilalama motorundan kendi tecrübemdir. Voltaj ayarı yapılan dc çıkışlı bir güç kaynağı ile ayni ac akımda hız kontrol kartı gibi devri bu uygulanan voltajla artırıp çoğaltırsınız. Dc akımdaki torku ac akımdaki eşleniğine göre daha yüksektir,çünkü fuko akımları,ac akımdaki bazı iç kayıplar,vb.dc.'de hiç yoktur,direk sargılardan bir dc akım,ayni bir elektromıknatıstan geçtiği gibi motor,stator sarımlarından, fırça üzerinden akıp gider ve bu voltaj 50-60 volt dc sınırında ise ancak iş yapabilir,dc voltaj ayarıyla devir istenildiği gibi kontrol edilebilir.

Ayni seri motorun 220 volt ac ile çalışırken olduğu gibi hız kontrol kartıyla bu devri eskisinde (Asıl orijinalinde) yine ayarlanır. Örneğin eski model arçelik robopresin 500 watt üniversal motoru 60-80 volt dc ile narenciye sıkacağı olarak yeterli (istenen) torkla (Araya 10 000 mF, 200 volt elektrolitik kond.'ler bu motora paralel bağlanıp) çalıştırılabilir, bu mümkündür, bu uygulamayı evde kullanıyorum.

Monofaze bir asenkron motorsa eğer dc ile dönerek hiç çalışamaz,örneğin watt'ı yüksek bir çamaşır mak.motoru gibi (2 çıkış kutbu olanı) sargıları çok kalın olup, 12 volt dc. bundan kalın bir kablodan geçtiği gibi düz geçerek, örneğin 12 volt dc. 60 amperlik bir aküden ilk bağlantıda şöyle bir çekilip, sarsılıp kalır, kuvvetli elektromıknatısın çekmesi gibi (Kendi tecrübemdir) mil bir pozisyonda öylece kalır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst