220 volt ac fırçalı motor yönü

veysel28

Profesyonel Üye
Katılım
10 Ara 2010
Mesajlar
1,601
Puanları
381
Arkadaşlar selamün aleyküm kolay gelsin.220 volt AC fırçalı motor yönü nasıl değiştirilir. Acaba fırçaların yönünü değişirsem olurmu.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Makkap, sprıal gıbı unıversal kablolardan bahsedıyorsunuz. yasdık tabır ettiğimiz stator sargılarından gelen uclardan kömürlere giden ucları yer değiştiriniz..
 
Bu motor bir meyve sıkacağı motoru dediğinizi yapacam sonuçları tekrar yazarım teşekkür ederim.
 
Sn. zeybek kömür uçlarını değiştim ve motor ters döndü fakat çalışırken kömür uçlarından aşırı derecede kıvılcım oluşmaya başladı bunun sebebi nedir kömürler tam oturmadı mı? acaba.
 
Kömürler motorun eski çalışma yönüne alışmış olduğundan şimdi motor ters dönerken kıvılcım yapması normal(ben yönünü dğeiştirdiğimde 1 kömür kırılmıştı) kömürleri ters çevirirseniz kıvılcım yapmayı kesebilir
 
Vacip arkadaşımızın deneyimi doğrudur, fırcaların bir alışma yönü vardır, ama bu arklı çalışma süresini fazla uzatmamakda yarar vardır.
 
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı herkese kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst