220 V Zaman Ayarlı Dimmer Lazım Nasıl Yapabilirim?

Katılım
7 Ara 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaslar merhaba,ihtiyacim olan sey otomatik zaman ayarli ve dimmerli lamba.Basitce anlatmaya calisayim.Bizim belirledigimiz saatte lamba güneşgibi yavas yavas aydinlanmaya baslayacak ve 10-20dk yada benim ayarlayacağım süre icerisinde tamamen aydinlatacak.Yine aksam bizim belirledigimiz saatte yavas yavas isik azalip sönecek.Bu sistemi nasil yapabilirim.Fazla bilgim yok bu konuda​yardımlarınızı bekliyorum.
 
Önce işe triyaklı bir dimmer devresi yaparak başlayın. Bu devrelerde lambanın verdiği ışık şiddetini ayarlamak için potansiyometre kullanılır. Bu potansiyomtreyi değişik değerlere ayarlayarak istediğiniz zamanlardaki direnç değerlerini tespit edin.Daha sonra potansiyometreyi devreden çıkartıp tespit ettiğiniz dirençlerin birer uçlarını potansiyometreyi söktüğünüz yerin bir ucuna bağlayın. Dirençlerin diğer uçları da boşta kalsın.Lojik bir devre ile sürülen bir lojik anahtarla ya da röle ile de sırayla dirençlerin boşta kalan bacaklarını potansiyometreyi söktüğünüz diğer yere bağlayın. Yapacağınız lojik devrenin de bu dirençleri sırayla devreye sokmasını sağlayın.
 
Kondansatör şarj ve deşarjı ile yavaş yavaş yanma ve sönme devrelerini hatırlıyorum böyle bir devre yaparak otomatik zamnlayıcıyla kullanabilirsiniz.
Selamlar.
 
220 voltu 20 dakika zaman süresinde 0 volta kadar düşürmek için dakikada 10 volt düşürmek gerekecektir.Kondansatörle yapılacak bir uygulama ile netice almak çok zordur.Digital zamanlayıcı denebilinir,fakat kolay gözükmüyor.İnşallah biri yapar.Kolay gelsin.
 
yapılamayacak bir şey değil. Kolay. Sadece zaman lazım. O da herkesde yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst