220 v spot lambalardaki ampülün sık sık patlaması..

bariser83

Üye
Katılım
9 Ocak 2008
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
40
Slm arkadaşlar banyoda ve w.c de bulunan 220 v spot tipineki lambaların ampülleri neden sık sık patlar.. Banyoda nemden dolayı olabilir diye bi mantık yüretmeye çalıştım ama w.c de ıslak hacim olmasına karşın nem yok yinede ampüller sık sık patlıyormuş, ben ampül tam oturmuyor olabilir dedim fakat spotun dibine baktım ark yok sizce bu arızamıdır..Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olularsa sevinirim..Şimdiden tşklr..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selam.. arkadasım lambaya bir diyot bağla .( ısık sıddeti biraz düşer .. hafif bir titreme yapar .. ama daha uzun calışır )

Saygılarımla
 
diyot bağlar ise gerilim 110 Volt civarına iner.ışık azalır.
sorunu çözmedikten sonra bir anlamı yok.bence pek uygun bir çözüm değil.
sorun çözüldükten sonra böyle bir bağlantı tercih edilebilir.
duya gelen bağlantılar gevşek olabilir.
 
Kullanılan gerilim, spotun çalışma gerilimine uygun değildir. kısa zamanda ömrü biter. Gerlımı ölçüp, etıekt değeri ile karşılaştırın..
 
Spot ampullerin verimleri kötüdür. Çok ısınırlar, fazla dayanıklı değiller. Patlama sebebi bu olabilir.
 
Arkadaşlar verilen bilgiler için tşk ediyorum ..
 
evet haklısın ama normal akkor flamanlı lambaları biz bu sekılde bagladık ve onlar daha uzun calısıyorlar .. eger armaturun 60w ise 100 w bir lamba taktıgında aynı ısık sidetini alırız sanıyorum..

Saygılarımla

elek ' Alıntı:
diyot bağlar ise gerilim 110 Volt civarına iner.ışık azalır.
sorunu çözmedikten sonra bir anlamı yok.bence pek uygun bir çözüm değil.
sorun çözüldükten sonra böyle bir bağlantı tercih edilebilir.
duya gelen bağlantılar gevşek olabilir.
 
bence 230 volt spot denemelisin büyük ihtimalle gerilim yüzünden patlıyordur. Şebekedeki dalgalanmalardan dolayı.
 
arkadaşım bağlantılarında gevşeklik yoksa ve de gerilim seviyesi normalse sen en iyisi kullandığın markayı değiştir. hep aynı yerden alıyorsan ordan alma git başka bir elektrikçiden farklı kaliteli bir marka al piyasada bir sürü çin malı dolaşıyor ben çok çektim en sonunda philips ve osramda karar kıldım.satıcılar çok fazla kar ettiklerinden dolayı çin mallarını alıyorlar beş para etmez lambalar birkaç haftada patlayıp gidiyor. lanet olsun çinin ç sini duyunca artık midem bulanmaya başladı :)
 
Arkadaşlar halojen ampulde 220 V olduktan sonra hangi markayı alırsanız alın dayanmaz.Bu bilinen bir gerçektir.Çözüm araya trafo takıp,12 V. ampul kullanmanızdır.220/50 kullanıyo iseniz,12/50 kullanacaksınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,150
Mesajlar
915,482
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst